De Mondelinge Behandeling: wat is de invloed van de wijzigingen uit het verleden en de toekomst voor de Mondelinge Behandeling?

PO/PE Punten 4
Docent Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen
Prijs € 240,-

Algemene informatie

Opname 11 maart 2024

De Mondelinge Behandeling is het hart van de civiele procedure. Met recente wetswijzigingen (2017, 2019, 2025?) beoogt de wetgever met het systeem van art. 87- 91 Rv een doelmatige en volledige behandeling van de vordering of het verzoek tijdens de mondelinge behandeling te bevorderen. In deze cursus wordt de mondelinge behandeling nieuwe stijl stap voor stap met u doorgenomen.

De mondelinge behandeling kan niet volledig zijn indien niet alle relevante feitelijke informatie tijdig op de tafel van de rechter wordt gelegd. Het wetsvoorstel vereenvoudiging en modernisering van het bewijsrecht (35 498) gaat daarover, onder meer over voorlopige informatie- en bewijsverkrijging, hetgeen daarvoor deels in een nieuw jasje wordt gestoken. Deze cursus is helemaal gericht op hoe de Mondelinge Behandeling nu gaat.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Na een start als juridisch medewerker op het kantoor van een gerechtsdeurwaarder werkt mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen (senior raadsheer Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch) sinds 1985 in de rechterlijke macht. Na het doorlopen van de Raio-opleiding in Arnhem en Nijmegen, werkte hij vanaf 1991 bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch. Vanaf 2001 is hij werkzaam bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs. Aanvankelijk betrof dit diverse rechtsgebieden. Daarna kwam de focus te liggen op het burgerlijk recht en vanaf 2001 beperkt hij zich tot het burgerlijk procesrecht. Op dat terrein verzorgt hij thans een breed scala aan cursussen. Op grond van zijn ervaring op de ‘werkvloer’ weet hij daarbij de theorie op een onderhoudende manier in verbinding te brengen met de praktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4

Actualiteiten Beslag- en Executierecht

Prof. mr. A.I.M. (Toon) van Mierlo

Verdiepingscursus De Legitieme

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Actualiteiten Arbeidsrecht

Prof. mr. dr. A.R. (Ruben) Houweling, Prof. Mr. G. (Gerrard) Boot

Luchtvaartclaims: passagiers en bagage

mr. F.M. (Frank) Oudolf
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling