Het fusie- en overnameproces in de praktijk

PO/PE Punten 6
Docenten Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz, mr. R. (Remie) Huijs
Prijs € 420,-

Algemene informatie

Opname 5 juni 2023

In deze cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan het traject van fusies en overnames. Zo wordt er aandacht besteed aan de juridische techniek met betrekking tot de bedrijfsfusie, de aandelenfusie en de juridische fusie, waarbij nauwkeurig wordt gekeken naar de acterende partijen in het proces en de voetangels en klemmen die vanuit het juridisch perspectief aan de orde zijn. Daarnaast passeren de praktische aspecten de revue bezien vanuit het contractenrecht. De overnameovereenkomst wordt vanuit alle kanten bezien, waarbij gebruikelijke contractuele bepalingen worden besproken en tegen het licht worden gehouden. Zo zullen contractuele voorbehouden als de ‘subject to written contract clause’ en de ‘subject to (supervisory) board approval’ worden besproken waarbij interessante vragen opkomen zoals naar het al dan niet ontstaan van (zuiver) potestatieve voorwaarden en de consequenties daarvan. Hierbij speelt ook het vertegenwoordigingsrecht van Boek 2 een belangrijke rol. Verder zal ook worden stilgestaan bij waarderings- en prijsmechanismen (locked box en closing accounts) en de contractuele vastlegging daarvan. De behandeling van garanties en vrijwaringen en de zekerheden komen ook uitvoerig aan bod. Tenslotte wordt aandacht besteed aan de afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst. Kortom, er valt veel te bespreken bij deze complete behandeling van het overnameproces.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en daarnaast als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Hij is mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Voorts is hij als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Prof. Schwarz publiceert over diverse onderwerpen, met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht. Hij is actief als adviseur, arbiter en toezichthouder en is partner bij Baker Tilly Berk.

mr. R. (Remie) Huijs

mr. R. (Remie) Huijs

Remie Huijs is advocaat sinds 1993. Hij is als partner (M&A/Corporate) verbonden aan Holla Advocaten (Legal & Tax). Remie begeleidt fusies, overnames en het aangaan van samenwerkingsverbanden (joint ventures). Daarnaast treedt hij op in geschillen in de samenwerking waarin aandeelhouders, vennoten, bestuurders en/of commissarissen betrokken zijn.
Remie studeerde rechten aan de Universiteit Tilburg. Hij voltooide onder meer de Grotius specialisatieopleidingen Fusies & Overnames en Corporate Litigation. Remie treedt regelmatig op als gastdocent en is lid van de Vereniging Corporate Litigation. Verder is hij als redacteur verbonden aan het tijdschrift ARO.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6

Procederen in eerste aanleg: aanvang van de procedure

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Arbeidsrechtelijke aspecten van MA

mr. D. (Daniël) van Gerven

Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

Mr. M. (Marq) Wijngaarden, Mr. E. (Eva) Bezem

Certificering van aandelen en de flexibele BV

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling