Huurrecht Update (woon- en bedrijfsruimte: recente ontwikkelingen

PO/PE Punten 6
Docenten mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Mr. H. (Huib) Hielkema
Prijs € 355,-

Algemene informatie

Opname 8 juni 2022

De docenten behandelen de laatste ontwikkelingen in het huurrecht voor bedrijfsruimte (Kerpestein) en woonruimte (Hielkema). Aan de orde komen recente rechtspraak van met name hogere rechtscolleges en actuele ontwikkelingen in de regelgeving. Bij het bedrijfsruimtegedeelte zal meer nadruk liggen op de rechtspraak en bij het woonruimtegedeelte zal meer nadruk liggen op actuele regelgeving, die de laatste tijd overvloedig is. Denk daarbij onder meer aan steeds meer nieuwe regelgeving rond de huurprijzen. Met uitstapjes naar recente wijzigingen van de Huisvestingswet (woningdelen, opkoopbescherming). Indien het nieuwe kabinet voldoende concrete plannen rond de huurwetgeving heeft gepresenteerd zal daar vanzelfsprekend ook aandacht aan worden besteed. Wat betreft bedrijfsruimte ligt het accent met name op de laatste stand van zaken met betrekking tot de Corona-huurkorting en de Centre Hotel arresten waarin een aantal heikele, typisch bedrijfsruimte knelpunten samen komen. Met deze actualiteitendag zijn de cursisten weer helemaal up to date.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

Govert Kerpestein (Vlissingen, 1964) is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sedert 1992 advocaat, gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte. In 2005 is hij gepromoveerd op de nieuwe huurwetgeving. Zijn dissertatie “Huur en verhuur van bedrijfsruimte” is een kritische beschouwing op de in 2003 in werking getreden huurwetgeving. In augustus 2019 is de 7e editie verschenen van zijn handboek “Huurrecht bedrijfsruimte” (SDU Uitgevers). Daarnaast is hij redacteur van “Commentaar Huurrecht” (SDU Uitgevers). Govert Kerpestein, tegenwoordig een huurrechtspecialist en geen advocaat meer, is bekend door zijn gastcolleges, postdoctorale cursussen en studiedagen die hij door het hele land verzorgt.

Mr. H. (Huib) Hielkema

Mr. H. (Huib) Hielkema

Huib Hielkema (1960) is sinds 1990 advocaat. Hij is partner van Hielkema & co te Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht, in het bijzonder het huurrecht voor woon- en bedrijfsruimte, en wordt beschouwd als één van de beste huurrechtadvocaten van het land. Hij vervult diverse docentschappen op het gebied van het huurrecht, onder meer voor de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Verder publiceert hij regelmatig over huurrechtelijke onderwerpen. Hij maakt deel uit van de hoofdredactie en is mede-auteur van de losbladige Groene Kluwer Huurrecht. Voorts is hij redacteur van SDU Commentaar Huurrecht, co-auteur van het boek “Huurrecht Woonruimte” (SDU), co-auteur van het Huurrechtmemo, medewerker van WR, Tijdschrift voor Huurrecht, en eindredacteur/co-auteur van het boek “Burenoverlast, remedies tegen de overlastgevende huurder” (Maklu). Hij is oud-lid van de Adviescommissie Huurrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten en maakte tot 2009 deel uit van het bestuur van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6

De afwikkeling van verrekenbedingen

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Wangedrag & ontslag op staande voet

mr. D. (Daniël) van Gerven

Actualiteiten Beslag- en Executierecht

Prof. mr. A.I.M. (Toon) van Mierlo

Verdiepingscursus De Legitieme

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling