Internationaal Familierecht

PO/PE Punten 6
Docent Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner
Prijs € 355,-

Algemene informatie

Opname 4 december 2023

De wereld wordt steeds mobieler en dat heeft gevolgen voor uw praktijk: steeds meer internationale elementen in uw zaken. Tegelijkertijd wordt de regelgeving ook complexer met meer internationale verdragen en Europese verordeningen. Tijdens deze cursus krijgt u uitleg over verschillende terreinen.In het eerste gedeelte wordt aandacht besteed aan internationale huwelijken en echtscheidingen (bijvoorbeeld de erkenning van buitenlandse huwelijken in Nederland en de bevoegdheid van de Nederlandse rechter om de echtscheiding uit te spreken). In het tweede gedeelte van de cursus wordt aandacht besteed aan het internationaal gezagsrecht. Wanneer is de Nederlands rechter bevoegd om uitspraak te doen over het gezag, omgangsregelingen of een OTS? En welk recht wordt toegepast? Ten slotte zal ook aandacht worden besteed aan de financiƫle kant van de zaak: het alimentatierecht en het huwelijksvermogensrecht. Wanneer is de rechter bevoegd en welk recht wordt toegepast? Deze en vele andere vragen worden tijdens deze interactieve cursus behandeld.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner

Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner

Ian Sumner is hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht aan de Tilburg University en daarnaast rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel. Verder is hij juridisch consultant.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6

M&A documentatie in vogelvlucht

mr. M. (Michiel) Martin

Turboliquidaties anno 2024

mr. S. (Samantha) Renssen

Insolventie en Huur

mr. B.J. (Bruno) Tideman

Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling