Perikelen in het Familiebedrijf; het managen van emoties langs ondernemingsrechtelijke-, huwelijksvermogensrechtelijke-, en erfrechtelijke weg

PO/PE Punten 4
Docent Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
Prijs € 240,-

Algemene informatie

Opname 5 oktober 2023

In deze cursus wordt ingegaan op het emotievolle terrein van de bedrijfsopvolging, waarbij aspecten van vennootschapsrecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht ruim aan de orde komen. Ingegaan zal worden op het managen van emoties via een familiestatuut of anderszins, en op vennootschapsrechtelijke instrumenten zoals de certificering van aandelen en bijvoorbeeld aandelen zonder stemrecht en zonder winstrecht etc. Ook in dat verband wordt gekeken naar huwelijksvermogensrechtelijke aspecten, zoals de verkoop van aandelen die in een huwelijksgemeenschap vallen, alsook onderwerpen op het terrein van het erfrecht, zoals vererving dan wel legatering van aandelen, waarbij ook thema’s als het inferieur legaat aan de orde komen.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en daarnaast als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Hij is mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Voorts is hij als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Prof. Schwarz publiceert over diverse onderwerpen, met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht. Hij is actief als adviseur, arbiter en toezichthouder en is partner bij Baker Tilly Berk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4

M&A documentatie in vogelvlucht

mr. M. (Michiel) Martin

Turboliquidaties anno 2024

mr. S. (Samantha) Renssen

Insolventie en Huur

mr. B.J. (Bruno) Tideman

Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling