Turboliquidaties anno 2024

PO/PE Punten 3
Docent mr. S. (Samantha) Renssen
Prijs € 199,-

Algemene informatie

Opname 12 juni 2024

De cijfers liegen er niet om: in 2022 vonden 46.579 turboliquidaties plaats. Turboliquidatie is een snelle en – ogenschijnlijk – eenvoudige manier om een vennootschap te ontbinden. Wanneer ten tijde van ontbinding geen baten bestaan, houdt een vennootschap direct op te bestaan. Een vennootschap die alleen nog schulden heeft, mag ook via turboliquidatie verdwijnen. Ook hoefde het bestuur geenszins verantwoording af te leggen over de financiële situatie van de vennootschap. Transparantie rondom turboliquidatie wordt beoogd te worden verbeterd met de Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie, die per 15 november 2023 in werking is getreden. Naast het verbeteren van de positie van de schuldeisers die achterblijven, heeft de tijdelijke wet tot doel het misbruik rondom turboliquidaties aan te pakken. De vraag rijst echter of deze wet de gestelde doelstellingen behaald.  

In deze cursus wordt ingegaan op de knelpunten rondom turboliquidatie. Daarbij zal zowel worden ingegaan op de oude regeling als op de nieuwe regeling die sinds 15 november 2023 van kracht is gegaan. Naast de positie van de schuldeisers wordt ook ingezoomd op de positie van het bestuur van een vennootschap die verdwijnt via turboliquidatie.  

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

mr. S. (Samantha) Renssen

mr. S. (Samantha) Renssen

Samantha Renssen is universitair docent Ondernemings- en Insolventierecht aan Maastricht University. Daar verdedigde zij met succes haar proefschrift over de turboliquidatie van de BV. Sindsdien focust haar onderzoek zich op turboliquidaties en herstructureringen. Samantha werkt bovendien bij LexQuire als In-house legal research associate. Daarnaast is ze gastdocent aan de China EU School of Law (Beijing) en aan het FHR Insitute for Higher Education (Paramaribo). Samantha is redactielid van het Tijdschrift voor Vennootschapsrecht, Rechtspersonenrecht en Ondernemingsbestuur, HERO en INS Updates. Zij is tevens auteur van het boek ‘De turboliquidatie van de Besloten Vennootschap‘.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

3

Procederen in eerste aanleg: aanvang van de procedure

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Arbeidsrechtelijke aspecten van MA

mr. D. (Daniël) van Gerven

Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

Mr. M. (Marq) Wijngaarden, Mr. E. (Eva) Bezem

Certificering van aandelen en de flexibele BV

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling