Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

Datum Di 1 nov 2022
Tijd 10:00 - 17:15u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
Prijs € 455,- (Online) Excl. BTW
€ 499,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Het huurrecht is voortdurend in beweging en actuele rechtspraak blijft van belang. Tijdens deze cursus komt de laatste stand van zaken aan bod bij het huurrecht bedrijfsruimte en het huurrecht woonruimte. 

De Wet Doorstroom Huurmarkt heeft veel onrust veroorzaakt en ook op andere gebieden binnen het huurrecht woonruimte is veel aan de hand. Sociale verhuur zit in de knel en de vraag is of er voldoende doorstroom is. Wet- en regelgeving heeft steeds meer moeite om marktwerking in toom te houden. Dit zien we terug in de laatste rechtspraak die centraal staat bij deze cursus. Hoe gaan de wetgever en de rechterlijke macht hiermee om? De rechtspraak is voor een deel Corona gerelateerd. Vragen die aan de orde komen zijn: wat zijn de implicaties van de uitspraak van de Hoge Raad van 24 december 2021 voor de praktijk? Wat betekent de Coronapandemie voor de huurder van woonruimte en in welke mate kan Corona tot huurprijsverlaging leiden bij bedrijfsruimte. Ook wordt ingegaan op de vraag hoe de investeringen om het energie label C te bemachtigen worden verdeeld over de huurder en verhuurder van kantoorruimte. 

In tijden van grote vraag naar bedrijfsruimte speelt huurbescherming een grote rol. Met de opkomst van webwinkels en het gewijzigde winkelklimaat wijzigen de verhoudingen zich. Huurders willen meer flexibiliteit. Verhuurders willen goede huurders koste wat kost behouden. De druk op de toplocaties loopt verder op. Tijdens deze cursus wordt de laatste jurisprudentie uitvoerig behandeld. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ook worden praktische tips gegeven aan de hand van de laatste rechtspraak. Daarnaast komen huurprijswijzigingen aan bod, huurbeëindiging, de indeplaatsstellingsregeling en de toepassing van de wettelijke gebrekenregeling bij bedrijfsruimte.

Deze cursus is een aanrader voor iedereen die volledig op de hoogte wil zijn van de laatste stand van zaken.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 499,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Lunch en snacks zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 455,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
1 november 202210:00 - 17:15 uur

Programma volgt nog.

Docenten

Mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

Mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

Govert Kerpestein (Vlissingen, 1964) is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sedert 1992 advocaat, gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte. In 2005 is hij gepromoveerd op de nieuwe huurwetgeving. Zijn dissertatie “Huur en verhuur van bedrijfsruimte” is een kritische beschouwing op de in 2003 in werking getreden huurwetgeving. In augustus 2019 is de 7e editie verschenen van zijn handboek “Huurrecht bedrijfsruimte” (SDU Uitgevers). Daarnaast is hij redacteur van “Commentaar Huurrecht” (SDU Uitgevers). Govert Kerpestein, tegenwoordig een huurrechtspecialist en geen advocaat meer, is bekend door zijn gastcolleges, postdoctorale cursussen en studiedagen die hij door het hele land verzorgt.

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed promoveerde in 1987 op het onderwerp ‘reële executie in het privaatrecht’. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2002 hoogleraar executie- en beslagrecht. Daarnaast is hij onder meer raadsheer-plaatsvervanger in Amsterdam en Leeuwarden en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Procespraktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online

Verdieping Pand & Hypotheek

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

Online

Actualiteiten Bouwrecht

Fysiek + Online

Juridische aspecten van de nieuwe Omgevingswet

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling