Actualiteiten Ondernemingsrecht en Corporate Litigation bij de Ondernemingskamer

“deze cursus is zeer hoog aangeschreven”

Datum Vr 25 nov 2022
Tijd 10:00 - 17:15u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. mr. G. (Gerard) van Solinge, Mr. C.C. (Callista) Meijer
Prijs € 549,- (Online) Excl. BTW
€ 599,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

In het onderdeel Actuele ontwikkelingen inzake het Ondernemingsrecht gaat de aandacht uit naar de herzieningen van Boek 2 BW die onder meer gevolgen hebben voor: de stichting en haar bestuurders, het beloningsbeleid, de wettelijke bedenktijd en de genderverdeling. Ook het al lang lopende wetgevingsproject inzake de personenvennootschappen komt aan de orde. In het tweede deel bespreekt de docent actuele jurisprudentie inzake onder meer bestuurdersaansprakelijkheid, afgeleide schade, uitkoop, toerekening van kennis en de zorgplicht.

In het onderdeel Corporate Litigation bij de Ondernemingskamer wordt aandacht besteed aan de praktische aspecten van procederen bij de Ondernemingskamer. Daarnaast wordt ingegaan op een aantal actuele ontwikkelingen in het enquêterecht (waaronder ontvankelijkheidsvereisten en de reikwijdte van onmiddellijke voorzieningen) en op de verhouding tussen de enquêteprocedure en de geschillenregeling als middelen ter beslechting van aandeelhoudersgeschillen.

Deze cursus wordt verzorgd door Mr. C.C. (Callista) Meijer (Senior Raadsheer bij de Ondernemingskamer) en door Prof. Mr. G. (Gerard) van Solinge (Hoogleraar ondernemingsrecht en advocaat bij Allen & Overy).

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 599,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Lunch en snacks zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 549,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
25 november 202210:00 - 17:15 uur

Programma volgt nog

Docenten

Prof. mr. G. (Gerard) van Solinge

Prof. mr. G. (Gerard) van Solinge

Gerard van Solinge is Hoogleraar ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen (sinds 1997) en Advocaat bij Allen & Overy LLP in Amsterdam (sinds 2004). Daarnaast is hij plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Voorts is hij Columnist van het Financieele Dagblad, Adviserend lid van de Vaste Commissie Vennootschapsrecht Curaçao en Auteur van o.a.: Asser-Serie; Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek; Tekst & Commentaar Ondernemingsrecht; Serie van het Van der Heijden Instituut. Tevens is hij annotator van de Nederlandse Jurisprudentie en Hoofdredacteur van Ondernemingsrecht (tijdschriftuitgave WoltersKluwer).

Mr. C.C. (Callista) Meijer

Mr. C.C. (Callista) Meijer

Na het voltooien van de studie rechtsgeleerdheid in 1985 werd mr. Meijer benoemd tot rechterlijk ambtenaar in opleiding. In dat kader was zij gedurende periodes van steeds twee jaar werkzaam als griffier en als officier en justitie. In haar buitenstage was zij werkzaam als bedrijfsjurist bij KLM. Na voltooiing van de raio-opleiding is zij werkzaam gebleven bij KLM, waar zij in 1995 tot Dept. General Counsel werd benoemd. Sedert 1997 was zij daarnaast rechter-plv in Den Haag. In 2000 koos mr. Meijer ervoor haar loopbaan voort te zetten in de internationale advocatuur. Tot 2010 was zij werkzaam als advocaat mededingingsrecht, laatstelijk bij Allen & Overy LLP. Sedert 2010 is mr. Meijer raadsheer bij het gerechtshof te Amsterdam (handelssector). Per medio 2019 is zij als senior raadsheer verbonden aan de Ondernemingskamer.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online

Onrechtmatige daad in het ondernemingsrecht

Fysiek + Online

De overnameovereenkomst

Fysiek + Online

Bestuurders- en concernaansprakelijkheid

Fysiek + Online

Perikelen in het Familiebedrijf; het managen van emoties langs ondernemingsrechtelijke-, huwelijksvermogensrechtelijke-, en erfrechtelijke weg

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling