Actualiteiten Productvormgeving: internationaal auteursrecht en andere recente ontwikkelingen

Datum Vr 29 nov 2024
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam)
Docenten Mr. C. (Charlotte) Garnitsch, Mr. M.R. (Maarten) Rijks
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 335,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 335,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 8 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 8 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

Tijdens deze cursus zullen Charlotte Garnitsch en Maarten Rijks ingaan op de diverse aspecten die spelen bij een internationaal auteursrechtelijk geschil. Daarbij zal in ieder geval worden ingegaan op de bevoegdheid van de Nederlandse rechter in internationale auteursrechtgeschillen, op de rol van de Berner Conventie, in het bijzonder de reciprociteitsregels en op de recente rechtspraak op dit vlak. Ook zal worden ingegaan op rol van doorontwikkelde productvormgeving en auteursrechtelijke gevolgen daarvan. De zaken Kwantum/Vitra, Jaguar Land Rover/Ineos en Philips/Lidl zullen in ieder geval worden besproken tijdens deze cursus.

Er is voldoende ruimte om tijdens de cursus uw concrete vragen te stellen. De docenten zullen samen doceren, d.w.z. beide docenten zijn aanwezig gedurende de gehele cursus.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
29 november 202413:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. C. (Charlotte) Garnitsch

Mr. C. (Charlotte) Garnitsch

Charlotte is partner in het Intellectueel Eigendomsrecht team van Taylor Wessing. Zij is een ervaren procesadvocaat met een sterke focus op octrooien en industriële vormgeving. Daarnaast is zij een expert in zowel grensoverschrijdende rechtsmacht aspecten, als schadevergoeding in IE-zaken.

Charlotte vertegenwoordigt en adviseert zowel nationale als internationale bedrijven in IE-zaken op het gebied van onder meer werktuigbouwkunde, retail (product vormgeving) en farma. Charlotte heeft een sterk analytisch denkvermogen, wat zeer van pas komt bij het uitzetten van (internationale) proces-strategieën.  

Charlotte is co-auteur van het boek “De Handhavingsrichtlijn: handhaving van IE-rechten in Nederland”. 

Momenteel vertegenwoordigt zij Kwantum in de procedure tegen Vitra die thans voorligt bij de Hoge Raad.

Mr. M.R. (Maarten) Rijks

Mr. M.R. (Maarten) Rijks

Maarten is partner in het Intellectueel Eigendomsrecht team van Taylor Wessing en geeft leiding aan het Trademarks, Copyrights en Designs team in de Benelux. 

Cliënten omschrijven Maarten als een proactieve trusted advisor die praktisch toepasbaar advies geeft met oog voor de commerciële belangen van de cliënt. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht en is gespecialiseerd in het merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, slaafse nabootsing en zaken die daarmee verband houden, zoals over aansprakelijkheid van tussenpersonen, e-commerce en reclamerecht. 

Maarten is een ervaren procesadvocaat en vertegenwoordigt cliënten op regelmatige basis in procedures bij de Nederlandse rechter, het BBIE, EUIPO, Benelux Gerechtshof en tot aan he Europese Hof van Justitie. 

Maarten heeft onder meer Van Haren bijgestaan in de bekende procedure tegen Louboutin en staat Van Haren momenteel bij in de procedure tegen Airwair over de vormgeving en de merkrechten van Airwair ten aanzien van de Dr. Martens schoenen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Fysiek
Vroegboekkorting

Timemanagement voor juristen

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Online
Vroegboekkorting

Wwft kantoorbeleid

Online
Vroegboekkorting

Legal English

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling