De overnameovereenkomst

“veelgevraagde cursus”

Datum Ma 18 mrt 2024
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

De overnameovereenkomst is omgeven met een groot aantal vragen. Hoe laat deze overeenkomst zich duiden en op welke wijze dient er naar garanties te worden gekeken die in een dergelijk traject worden afgegeven. Ook is lang niet altijd duidelijk hoe de geldstromen lopen als verplichtingen onder de overnameovereenkomst niet worden nagekomen. De docent, die zijn oratie heeft gewijd aan het thema: het schadebegrip bij overnameovereenkomsten, heeft een uitgesproken visie op een en ander en nodigt de cursisten altijd graag uit om hun ervaringen en ook hun andersluidende meningen te bespreken en daarover van gedachten te wisselen.

Tijdens deze cursus zal de docent zowel ingaan op de technische kant van de overnameovereenkomst (aard van de overeenkomst, toepasselijkheid van het kooprecht en rechtspraak) als ook op de praktische kant daarvan. Theorie en toepassing van de theorie voor de praktijk worden telkens afgewisseld.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
18 maart 202413:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. Van Wechem is als adviseur contractenrecht eerst verbonden aan de VU en later aan advocatenkantoor Baker & McKenzie in Amsterdam. Tegenwoordig is hij hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit, Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en zelfstandig adviseur. Ook verzorgt hij in het NJB de kronieken voor het vermogensrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Vereenvoudiging en modernisering bewijsrecht

Fysiek + Online

Natrekking en het doorbreken daarvan

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Financiering, Zekerheden en Insolventie

Fysiek + Online

Statuten, stemovereenkomsten en aandeelhoudersovereenkomsten

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling