De vordering benadeelde partij: do’s and don’ts

“praktijkgericht en interactief”

Datum Di 28 mei 2024
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Aristo Meeting Center Amsterdam
Docent mr. C. (Cees) Nierop
Prijs € 465,- (Online) Excl. BTW
€ 515,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

In deze cursus neemt docent Cees Nierop u mee aan de hand van recente jurisprudentie door de do’s and dont’s als het gaat over de vordering benadeelde partij. Waar moet je op letten als strafrechtadvocaat? Hoe voer je een gedegen verweer tegen een goed onderbouwde vordering? Hoe bereik je dat vorderingen niet-ontvankelijk worden verklaard of worden afgewezen? En weet u waar u op moet letten als u namens een cliënt zo’n vordering opstelt? Welke causaliteitsregels gelden er en welke bewijsregels? Waar moet u opletten om te voorkomen dat vorderingen worden afgewezen, of niet ontvankelijk worden verklaard? Wanneer is het handig om een vordering in te dienen bij de strafrechter en wanneer bij de civiele rechter? En wat is het gevolg als de civiele rechter zich al over de schade heeft uitgelaten? 

Het is vaak een ondergeschoven punt in pleidooien. Ten onrechte. Het strafproces gaat al lang niet meer enkel om de vragen van art. 348 en 350 van het wetboek van Strafvordering. Ook op de vordering van de benadeelde partij moet beslist worden. Rechters wijzen veel toe. Zeker als de advocaat van de verdachte onvoldoende verweer voert. Maar rechters wijzen ook veel vorderingen af omdat ze onvoldoende onderbouwd zijn, of laat worden ingediend. En weet u eigenlijk welke schade er gevorderd kan worden en hoe rechters bij die posten de schade vaststellen? Of schatten? En wat is het gevolg als de schade schattenderwijs wordt vastgesteld? En hoe zit het met de schadevergoedingsmaatregel en moet die altijd hoofdelijk opgelegd worden? 

Na afloop van de cursus weet u wat de toepasselijke maatstaven zijn en waar u als advocaat van verdachten en slachtoffers verweer op moet voeren en hoe u een adequate vordering indient.  

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het Aristo Meeting Center in Amsterdam Sloterdijk. Het Aristo Meeting Center ligt direct naast NS-station Amsterdam Sloterdijk en is daarom uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met zeer gunstige parkeertarieven.

De cursus bedraagt € 515,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch is inbegrepen, alsmede onbeperkt thee, koffie, frisdrank en lekkernijen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 465,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
28 mei 202409:30 - 16:45 uur

Docenten

mr. C. (Cees) Nierop

mr. C. (Cees) Nierop

Cees Nierop is politicoloog en advocaat. Na werkzaam te zijn geweest bij diverse ministeries is hij in 2009 overgestapt naar de advocatuur. Aanvankelijk voerde hij een civiele praktijk. Sinds 2013 is hij gespecialiseerd in het strafrecht en het slachtofferrecht. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en het Landelijk Advocaten Netwerk Geweld en Zedenslachtoffers. Cees Nierop staat zowel verdachten als slachtoffers bij.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5
Vroegboekkorting

Actualiteiten Mededingingsrecht

Fysiek + Online

Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling