Dividendbeleid bij BV en NV

Datum Vr 6 sep 2024
Tijd 14:00 - 17:15u
PO/PE Punten 3
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam)
Docent Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
Prijs € 250,- € 225,- (Online)
€ 280,- € 255,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 255,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 23 augustus 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 280,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 225,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 23 augustus 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 250,- (excl. btw)

Algemene informatie

In deze cursus wordt het dividend en het dividendbeleid bij NV en BV bestudeerd. Het gaat dan met name om de vraag hoe en wanneer een vorderingsrecht op dividend tot stand komt en hoe de aansprakelijkheid van bestuurders in dit kader schakelt. Uiteraard zal art. 2: 216 BW uitgebreid worden behandeld, waarbij onder meer bezien zal worden wat de rol is van de beleidsbepaler na recente rechtspraak van de Hoge Raad in dat kader en zal bijvoorbeeld worden stilgestaan bij de vraag hoe de aansprakelijkheid van bestuurders op grond van lid 3 van die bepaling kwalificeert. Bijzondere aandacht krijgt de positie van de bestuurder binnen concernverhoudingen in het licht van de dividendwensen van de moeder. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan het leerstuk van de doeloverschrijding

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 280,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 250,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
6 september 202414:00 - 17:15 uur

Cursustijd is inclusief 15 minuten pauze.

Docenten

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en daarnaast als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Hij is mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Voorts is hij als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Prof. Schwarz publiceert over diverse onderwerpen, met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht. Hij is actief als adviseur, arbiter en toezichthouder en is partner bij Baker Tilly Berk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

3
Online
Vroegboekkorting

Ontslag van de statutair bestuurder

Online
Vroegboekkorting

Insolventie en Huur

Online

Arbeidsrechtelijke aspecten van M&A

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Wanprestatie (tekortschieten, verzuim en schadevergoeding)

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling