Ontslag van de statutair bestuurder

Datum Vr 4 okt 2024
Tijd 13:00 - 16:15u
PO/PE Punten 3
Locatie Online
Docent mr. D. (Daniël) van Gerven
Prijs € 255,- € 225,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 225,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 23 september 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 255,- (excl. btw)

Algemene informatie

In deze cursus gaan we in detail in op de rechtspositie van de statutair bestuurder in ontslag situaties. De nadruk zal hierbij liggen op de bestuurder van de besloten vennootschap, maar uiteraard gaan we ook in detail in op de unieke situatie van de verenigings- en stichting bestuurder. Aan de orde komen vraagstukken als de vennootschapsrechtelijke en arbeidsrechtelijke vereisten voor schorsing en ontslag, de toepassing van opzegverboden (de ‘VanKalmthout-leer’), de vormvereisten bij onstlag op staande voet en uiteraard de (strategische) keuzes voor de statutair bestuurder om na een ontslag ofwel vernietiging ofwel een billijke vergoeding te claimen.

Programma

DatumTijd
4 oktober 202413:00 - 16:15 uur

Cursustijd is inclusief 15 minuten pauze.

Docenten

mr. D. (Daniël) van Gerven

mr. D. (Daniël) van Gerven

Daniël van Gerven is advocaat en partner bij Ploum te Rotterdam en is tevens wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor is hij meer dan een decennia werkzaam geweest bij de Brauw Blackstone Westbroek. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin, met een nadrukkelijke focus op het ontslagrecht, medezeggenschapsrecht en beloningskwesties.

Daniël is cum laude afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit, heeft de postacademische leergang arbeidsrecht (PALA) cum laude afgerond en hij heeft tevens gestudeerd aan de London Business School.

Hij is auteur van diverse juridische bijdragen (waaronder SDU Commentaar Arbeidsrecht) en verzorgt regelmatig juridische trainingen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

3
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Goederen- en zekerhedenrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Wanprestatie (tekortschieten, verzuim en schadevergoeding)

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Vastgoedrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass Opvolging Familiebedrijf

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling