Dividendbeleid bij NV en BV; vormgeving en aansprakelijkheid

Datum Wo 18 mei 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
Prijs € 299,- (Online) Excl. BTW
€ 329,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

In deze cursus wordt ingegaan op het dividendbeleid en de verschillende juridische consequenties van dividendbesluiten bij NV en BV. Vervolgens zal ruim aandacht worden besteed aan de aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen in het kader van het gevoerde dividendbeleid. Hierbij passeren onderwerpen de revue als taakverdelingen binnen het bestuur, het dividendbeleid en tegenstrijdige belangen en de uitleg van de regeling van art.2: 216 BW in recente rechtspraak. Het wordt weer genieten, aldus de docent.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
18 mei 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en daarnaast als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Hij is mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Voorts is hij als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Prof. Schwarz publiceert over diverse onderwerpen, met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht. Hij is actief als adviseur, arbiter en toezichthouder en is partner bij Baker Tilly Berk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Concernfinanciering, parallel debt, hoofdelijkheid, borgtocht, subrogatie, 403-verklaring

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Ondernemingsrecht en Corporate Litigation bij de Ondernemingskamer

Online

Arbeidsrechtelijke aspecten van M&A

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling