Huiselijk geweld in het Familierecht

Datum Di 1 okt 2024
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Aristo Meeting Center Amsterdam
Docenten Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks, Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder
Prijs € 379,- € 329,-

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 329,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 10 september 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)

Algemene informatie

Uit onderzoek is gebleken dat in minstens de helft van de complexe echtscheidingen sprake was van huiselijk geweld.  Een familierechtadvocaat of -mediator wordt in de praktijk dus regelmatig geconfronteerd met zaken waarin huiselijk geweld een rol speelt. Voor een goede behandeling van dit soort zaken is het cruciaal om een juiste analyse te maken van de aard van het geweld en hoe dit doorwerkt in de onderlinge verhouding van partijen.

In deze nieuwe, actuele, cursus bespreken advocaten mr. drs. Ariane Hendriks en mr. drs. Ingrid Vledder onder meer de volgende vragen: 

· Welke verschijningsvormen van huiselijk geweld zien we het meest in familierechtelijke zaken?
· Hoe breng je huiselijk geweld op een constructieve manier in de procedure naar voren?
· Wat is intieme terreur en hoe werkt dit door in conflictueuze scheidingen?
· Wat is het verband tussen huiselijk geweld en ouderverstoting?
· Welke signalen duiden op een mogelijke dreiging van femicide?
· Waar moet je op letten als je optreedt voor een cliënt(e) met PTSS?

Op deze en andere vragen wordt in deze cursus uitgebreid ingegaan. Ook wordt relevante jurisprudentie besproken en wordt gekeken naar de mogelijkheden die het EVRM en Verdrag van Istanbul bieden in dit soort zaken.

Deze cursus is bestemd voor advocaten, mediators en andere geïnteresseerde juristen, rechters, notarissen, Raadsmedewerkers, Jeugdbeschermers. De insteek van de cursus is praktisch: u kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Er is veel ruimte voor het bespreken van eigen casuïstiek.

Prijs en locatie

De cursus zal verzorgd worden in het Aristo Meeting Centre te Amsterdam (Sloterdijk). Het Aristo Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met zeer gunstige parkeertarieven. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
1 oktober 202413:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks

Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks

Ariane Hendriks is cultuurwetenschapper en jurist. Zij is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder

Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder

Ingrid Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten verdelen en verrekenen bij echtscheiding

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Alles over kinderen in het familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Testeren met de gebroeders Schols

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling