Jaarrekening-analyse voor juristen (vervolg-cursus)

“een must voor iedere jurist”

Datum Di 12 apr 2022
Tijd 09:30 - 12:45u
PO/PE Punten 3
Locatie Online
Docent Dr. mr. J. (Jurriën) van der Heijden RA
Prijs € 199,- Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

De fysieke bijeenkomsten gaan door de coronacrisis vooralsnog niet door, maar de vervolgcursus wordt online aangeboden. In een interactieve webinar wordt een aangepast programma aangeboden. Daarin hebt u direct contact met de docent en uw medecursisten. Na 3 uren hebt u voldoende houvast om de opgedane kennis in uw praktijk te kunnen toepassen.

Als jurist zult u zich met name bezig houden met het analyseren en toepassen van wet- en regelgeving en rechtsregels uit de jurisprudentie. Daarbij kan het voor u, bijvoorbeeld als advocaat of notaris, van belang zijn dat u ook kennis hebt over jaarrekeningen.

Als deelnemer aan deze volgcursus hebt u al enige kennis van het jaarrekeningenrecht en hebt u ook al wat ervaring opgedaan met het gebruik van jaarrekeningen. Indien u er in dit verband behoefte aan hebt zaken weer eens op een rijtje te zetten of om wat meer verdieping bij bepaalde onderwerpen te krijgen, kan deze cursus interessant voor u zijn. U wordt van harte uitgenodigd uw vragen uit de praktijk tijdens de cursus in te brengen.

In deze interactieve vervolgcursus krijgt u in vogelvlucht een overzicht van de pijlers van de jaarrekening en het jaarrekeningenrecht. Daarbij volgt een verdieping over belangrijke posten op de balans en winst- en verliesrekening. Vervolgens wordt ingegaan op de geconsolideerde jaarrekening van groepsmaatschappijen en wordt de vraag gesteld wanneer uitkering van winst verantwoord is. Tijdens de cursus passeren verschillende categorieën van jaarrekeningen de revue, alsmede de wet- en regelgeving jaarrekeningen waaraan moet worden voldaan.

Na het volgen van deze vervolgcursus kunt met een overzicht van de pijlers van de jaarrekening en verdiepte kennis en begrip de volgende dag direct aan de slag.

Programma

DatumTijd
12 april 202209:30 - 12:45 uur

Cursustijd is inclusief kwartier pauze.

Docenten

Dr. mr. J. (Jurriën) van der Heijden RA

Dr. mr. J. (Jurriën) van der Heijden RA

Jurriën van der Heijden studeerde fiscale economie, fiscaal recht en accountancy. Sinds 1990 is hij werkzaam bij het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst. Van 1999 tot en met 2003 was hij tevens werkzaam als universtair docent aan de Universiteit Leiden. In 2006 promoveerde hij op het onderwerp Winstrealisatie bij onderhanden werk volgens goed koopmansgebruik. Jurriën is tevens verbonden aan Nyenrode Business University.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

3
3
Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Effectief communiceren bij conflicten

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Dividendbeleid bij BV en NV

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling