Nieuwe Europese anti-witwaswetgeving

Datum Vr 25 okt 2024
Tijd 12:00 - 14:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docent Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers
Prijs € 180,- € 159,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 159,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 11 oktober 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 180,- (excl. btw)

Algemene informatie

Er zijn op het terrein van de Wwft veel recente wijzigingen die gevolgen hebben voor de uitoefening van uw praktijk. Zo is in mei 2024 de nieuwe Europese anti-witwaswetgeving vastgesteld. Vanaf 2027 treedt deze wetgeving in werking. Dit heeft grote gevolgen voor uw cliënten en voor uw praktijk. Het is daarom van belang tijdig kennis te nemen van de wijzigingen omdat het nu al van belang is rekening te houden met die wijzigingen.

Zo wordt onder andere de UBO-grens verlaagd naar 25% en wellicht in sommige gevallen naar 15%, en moeten meldingsplichtige entiteiten, zoals advocaten en notarissen, verscherpt cliëntenonderzoek toepassen als het gaat om cliënten uit derde landen met een hoog risico. Daarnaast komt er een nieuwe toezichthouder, AMLA (“Anti-Money Laundering Authority”), die vergaande bevoegdheden krijgt. Deze en meer concrete wijzigingen en hoe u daarop kunt voorbereiden, komen aan de orde in deze cursus. Er is ruime gelegenheid vragen te stellen.

Programma

DatumTijd
25 oktober 202412:00 - 14:00 uur

Docenten

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers is kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek. Daarnaast is zij o.a. Hoogleraar Corporate Compliance & Anti-Money Laundering aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij publiceert regelmatig over de WWFT.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

2
Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Online
Vroegboekkorting

Meldplicht datalekken in de praktijk: tips & tricks

Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Certificering van aandelen

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling