Ontwikkelingen in de Privacywetgeving (AVG/UAVG)

Datum Di 17 mei 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. dr. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne 
Prijs € 299,- (Online) Excl. BTW
€ 329,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

In deze cursus gaat de docent in op actuele vragen over de toepassing en werking van de privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Uitvoeringswet AVG. Veel gaat over de Corona Pandemie. Wat mag en wat mag niet als het gaat om het gebruik van persoonsgegevens in het kader van de volksgezondheid:

  • In hoeverre staat de privacywet toe dat een werkgever medische gegevens van zijn personeel verwerkt? Mag een werkgever vragen naar hun gezondheid of een test afnemen ter controle?
  • En hoe zit het met het meten van lichaamstemperatuur op de werkvloer? Wat zegt de AVG daarover en wat vindt de privacytoezichthouder?
  • Wat zegt de AVG over thuiswerken? Is er een groter risico op datalekken en wat daartegen te doen?

Daarnaast is er uiteraard ook aandacht voor andere actuele onderwerpen. Denk aan: de discussies over het gerechtvaardigd belang, de omvang van het begrip strafrechtelijke gegeven, de reikwijdte van inzage- en vergeetrechten, en de evaluatie van de Uitvoeringswet AVG en het wetsvoorstel Verzamelwet gegevens-bescherming.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
17 mei 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. dr. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne 

Prof. dr. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne 

Prof. Zwenne werd in 2011 benoemd tot hoogleraar recht en de informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. Hij houdt zich vooral bezig met de toepassing en werking van de privacywet- en regelgeving. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van internet- en telecomrecht en juridische vraagstukken rondom blockchain, cloud en sensordata. Naast zijn aanstelling aan de Universiteit Leiden is hij advocaat en partner bij Pels Rijcken. Daarvoor was hij partner bij Brinkhof en Bird & Bird. Prof. Zwenne geeft geregeld colleges en cursussen binnen zijn expertisegebieden en publiceert over deze onderwerpen. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor IT en Recht (NVvIR) en van de Vereniging Privacyrecht-Advocaten (VPR-A). Hij is tevens bestuurslid van de Vereniging Privacy Recht (VPR), lid van de Adviescommissie Rechtsstatelijkheid van de Nederlandse Orde van Advocaten, de raad van advies van het Nationaal Archief en docent en examinator in de VIRA-Grotius opleiding voor ICT-recht advocaten. Tot slot is hij redacteur (en auteur) van Tekst & Commentaar Privacy- en telecommunicatierecht, Concise European Data Protection, E-Commerce and IT Law, het Tijdschrift voor internetrecht en Sdu Monografieën ICT-recht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
4
Online
Vroegboekkorting

WWFT, AVG en de UBO-registers: toepassing in de praktijk

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten AVG en UAVG

Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Online
Vroegboekkorting

Compliance en Audit

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling