Verdiepingscursus Tactisch Procederen

Datum Do 28 nov 2024
Tijd 13:15 - 17:45u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam)
Docent Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 335,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 335,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 7 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 7 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

Deze cursus neemt u op basis van procesrechtelijke kennis mee langs enkele (uit)hoeken van het burgerlijk procesrecht met als invalshoek het tactisch procederen. Tactisch o.a. in de zin van beter op de hoogte raken van de diverse procesregels en het weten te vermijden van processuele missers.

We zoomen in op verschillende onderdelen van verschillende fasen in de procedure en op de keuzes die u daar moet maken. Zijn die keuzes tactisch? Hoe reageert een rechter daarop? Aan de hand van problemen op enkele voorbeelddia’s wisselen we mogelijke standpunten uit, waarbij de interactie niet alleen plaatsvindt over de inhoud van de dia’s, maar (vooral) ook naar aanleiding daarvan.

Het doel is om uw procesrechtelijke gereedschapskist verder te vullen. De regels van de dagvaardingsprocedure gelden als uitgangspunt. Enkele regels gelden echter algemeen, dus ook voor de verzoekschriftprocedures.

Enkele voorbeelden van de vele onderwerpen die aan de orde kunnen komen:

– Voorlopige bewijsverkrijging of meteen een procedure starten?
– Is de keuze voor een verkeerd procesinleidend stuk nog wel eens fataal?

– Verstek en observeren tactisch?
– Tactisch inzetten van exceptief of principaal verweer
– Is verval van recht erg?
– Tactische inzet incidenten: 223 of kort geding ? 843a of 22?
– Is doorhaling van de procedure handig?

Verder staan er diverse reserveonderwerpen ter beschikking.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
28 november 202413:15 - 17:45 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Na een start als juridisch medewerker op het kantoor van een gerechtsdeurwaarder werkt mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen (senior raadsheer Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch) sinds 1985 in de rechterlijke macht. Na het doorlopen van de Raio-opleiding in Arnhem en Nijmegen, werkte hij vanaf 1991 bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch. Vanaf 2001 is hij werkzaam bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs. Aanvankelijk betrof dit diverse rechtsgebieden. Daarna kwam de focus te liggen op het burgerlijk recht en vanaf 2001 beperkt hij zich tot het burgerlijk procesrecht. Op dat terrein verzorgt hij thans een breed scala aan cursussen. Op grond van zijn ervaring op de ‘werkvloer’ weet hij daarbij de theorie op een onderhoudende manier in verbinding te brengen met de praktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Wanprestatie (tekortschieten, verzuim en schadevergoeding)

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5
Vroegboekkorting

Actualiteiten Mededingingsrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Goederen- en zekerhedenrecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling