WWFT en het nieuwe UBO-register

“voldoe aan uw WWFT-opleidingsverplichting”

Datum Wo 25 mei 2022
Tijd 12:00 - 15:15u
PO/PE Punten 3
Locatie Online
Docent Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers
Prijs € 249,- Excl. BTW

Algemene informatie

Inmiddels is de overgangsperiode verstreken waarin alle rechtspersonen en personenvennootschappen hun uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s) in het UBO-register in Nederland moeten inschrijven. Vanaf 28 maart 2022 mogen notarissen, advocaten, fiscalisten (en andere WWFT-instellingen) geen diensten verrichten als de UBO opgaaf niet is verricht. Naast het UBO-register komen in deze cursus alle actuele wijzigingen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) aan bod. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan de orde: identificatie van cliënten, onderzoek naar UBO’s en PEP’s en inschrijving in het UBO-register, risicobeleid, het onderzoek naar de herkomst van de middelen, (verplichte) dienstweigering indien nog geen UBO opgaaf is gedaan en het herkennen van ongebruikelijke transacties. Deze onderwerpen worden vanuit een praktische invalshoek benaderd en voorzien van concrete voorbeelden voor uw praktijk. Er is ruime gelegenheid vragen te stellen.

Als onderdeel van de cursus ontvangt u WWFT-documentatie die u in uw dagelijkse praktijk kunt gebruiken, waaronder een UBO verklaring, een pseudo-UBO verklaring, een PEP verklaring, en een WWFT stappenplan (in het Nederlands en Engels).

Door het volgen van deze cursus heeft u (als advocaat) aan uw wettelijke opleidingsverplichting op grond van de WWFT voldaan.

Programma

DatumTijd
25 mei 202212:00 - 15:15 uur

Cursustijd is inclusief kwartier pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers is kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek. Daarnaast is zij o.a. Hoogleraar Corporate Compliance & Anti-Money Laundering aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij publiceert regelmatig over de WWFT.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

3
3
Online

WWFT, AVG en het UBO-register: toepassing in de praktijk

Online

Actualiteiten AVG en UAVG

Online
Vroegboekkorting

Meldplicht datalekken in de praktijk: tips & tricks

Fysiek + Online

Jaarrekening-analyse voor juristen (vervolg-cursus)

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling