Wwft voor beginners

Datum Di 9 apr 2024
Tijd 12:00 - 14:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docenten Mr. B. (Bas) Martens, Mr. S. (Suzanne) Hendrickx
Prijs € 180,- Excl. BTW

Algemene informatie

Suzanne Hendrickx en Bas Martens bespreken in 2 uur de Wwft-regelgeving en de processen die daarbij doorlopen moeten worden. Doelgroepen zijn advocaten, notarissen en fiscalisten, die nog niet eerder, of langer geleden, een cursus Wwft hebben gevolgd. 

In deze cursus worden in ieder geval behandeld: nationale/internationale (komende) regelgeving / toepasselijkheid van de Wwft / invulling van het cliëntenonderzoek / UBO’s en PEP’s / de meldplicht / actuele jurisprudentie op het gebied van tuchtrecht / sancties / best practises / dilemma’s. 

De cursus wordt op interactieve wijze gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van (digitale) tools en er is uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen en het bespreken van de praktijk. De cursus gaat vergezeld van uitgebreid cursusmateriaal dat na de cursus aan de cursisten wordt verstrekt.

Door het volgen van deze cursus voldoet u aan uw opleidingsverplichting op het terrein van de Wwft! Notarissen verkrijgen tevens opleidingspunten op het gebied van Ethiek en Fraudepreventie.

Programma

DatumTijd
9 april 202412:00 - 14:00 uur

Docenten

Mr. B. (Bas) Martens

Mr. B. (Bas) Martens

Bas Martens is strafrechtadvocaat bij Delissen Martens advocaten in Den Haag en oud-deken van de Haagse Orde van Advocaten. Hij is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving en het gedragsrecht voor advocaten. Bas adviseert en begeleidt advocaten op het gebied van hun kantoororganisatie en bij tuchtrechtelijke, bestuursrechtelijke en strafrechtelijke problemen. Hij geeft leiding aan de secties Strafrecht en Militair recht van Delissen Martens Advocaten Belastingadviseurs Mediation in Den Haag. In de samenwerking met Suzanne Hendrickx adviseert hij advocatenkantoren bij het opzetten van hun risicomanagement, compliance-en audit structuur.

Mr. S. (Suzanne) Hendrickx

Mr. S. (Suzanne) Hendrickx

Suzanne Hendrickx is advocaat/partner bij Advius in Den Haag en interim compliance officer. Suzanne is voorts docent op het gebied van compliance, Wwft, tucht- en gedragsrecht. Zij verzorgt opleidingen bij cursusinstituten, advocatenkantoren, ordes van advocaten en juridische verenigingen. Suzanne is jarenlang advocaat/stafjurist bij de Haagse Orde van Advocaten geweest en behandelde in die functie de zwaardere toezichtgevallen. Zij werkt met Bas Martens samen in het initiatief Advius, compliance en advies voor advocatenkantoren

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

2
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Certificering van aandelen

Online
Vroegboekkorting

Wwft kantoorbeleid

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten AVG en UAVG

Online
Vroegboekkorting

Meldplicht datalekken in de praktijk: tips & tricks

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling