Actualiteiten familievermogensrecht

Datum Vr 7 jun 2024
Tijd 09:00 - 12:15u
PO/PE Punten 3
Locatie Online
Docent Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols
Prijs € 245,- € 220,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 220,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 17 mei 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 245,- (excl. btw)

Algemene informatie

De tijd staat niet stil, ook niet op het terrein van het familievermogensrecht. Er is veel te beleven op rechtspraak.nl en ook in de bladen krijgt dit onderdeel van het vermogensrecht veel aandacht. Aan de hand van recente jurisprudentie en literatuur praat prof. Freek Schols u relatievermogensrechtelijk geheel bij, waarbij hij de actualiteiten vertaalt naar de praktijk van alledag. Alle leerstukken komen voorbij. U moet denken aan het oude en nieuwe basisstelsel, huwelijkse voorwaarden, periodieke, finale en concrete verrekenbedingen, de positie van schuldeisers, pauliana, pensioen, de ondernemer, de informele samenlever en het internationale privaatrecht. Er is ruimte voor discussie en het inbrengen van vragen vanuit uw eigen praktijk.

Programma

DatumTijd
7 juni 202409:00 - 12:15 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit. Daarnaast is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld ‘Quasi-erfrecht met bindende elementen’. Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Vergoedingsrechten bij gehuwden en samenlevers

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Afstamming en Gezag (nationaal & internationaal)

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass Alimentatie & Ondernemer

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Vergoedingsrechten bij gehuwden en samenlevers

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling