Alles over kinderen in het familierecht

Datum Di 12 nov 2024
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Aristo Meeting Center Amsterdam
Docenten Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks, Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 335,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 335,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 22 oktober 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 22 oktober 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

In deze vier uur durende cursus worden de belangrijke familierechtelijke onderwerpen die gaan over kinderen behandeld. Aandacht wordt besteed aan recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van kinderalimentatie, gezag en omgang, erkenning/afstamming, OTS/uithuisplaatsing en de informele rechtsingang.

Belangrijke alimentatiekwesties passeren de revue. Hoe zit het met de forfaitaire woonlasten bij kinderalimentatie? Wanneer nemen rechters een fictieve verdiencapaciteit aan? Hoe zit het ook al weer met de stiefouderverplichting? Wanneer moet de verzorgende ouder kinderalimentatie aan de niet-verzorgende ouder betalen?

Ook gaan we in op belangrijke gezagsgeschillen en omgangskwesties. Mag een ouder met eenhoofdig gezag verhuizen? Hoe om te gaan met vaccinatiegeschillen?

We nemen de recente ontwikkelingen m.b.t. erkenning/afstemming door en bespreken de belangrijkste onderwerpen uit het jeugdrecht. 

Tenslotte komt de informele rechtsingang aan de orde. Vroeger was een brief van een kind aan de kinderrechter een zeldzaamheid. Nu sturen veel meer kinderen een brief aan de rechter, maar wat kan er eigenlijk in zo’n procedure?

De insteek van de cursus is praktisch. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Het niveau van de cursus is post-academisch.

Prijs en locatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Het Aristo Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met zeer gunstige parkeertarieven. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij deelname op locatie.

Deelname online

Online deelname (4 PE) bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
12 november 202413:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks

Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks

Ariane Hendriks is cultuurwetenschapper en jurist. Zij is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder

Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder

Ingrid Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Basiscursus IPR Familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass Alimentatie & Ondernemer

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Testeren met de gebroeders Schols

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Certificering van aandelen

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling