Actualiteiten Mededingingsrecht

Datum Wo 21 dec 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent mr. dr. J. (Joost) Houdijk
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

De cursus richt zich op de hoofdonderdelen van het mededingingsrecht, te weten (i) het kartelverbod, (ii) het verbod op misbruik van een economische machtspositie, en (iii) het concentratietoezicht. Ook komen de nieuwe Nederlandse regels betreffende ‘foreign direct investment’ regulering (‘FDI’) aan de orde. Tot slot zal er aandacht zijn voor het EU-staatssteunrecht en de Wet Markt & Overheid. 

In deze cursus behandelt de docent de belangrijkste recente ontwikkelingen in wetgeving, beschikkingspraktijk en rechtspraak op het gebied van het mededingingsrecht. U krijgt volop ruimte voor uw vragen en voor het inbrengen van casuïstiek. Actuele thema’s die tijdens de cursus voorbij komen zijn onder meer duurzaamheid en mededingingsrecht, informatie-uitwisseling tussen marktspelers, de inrichting van distributiesystemen, online verkoop en mededinging, en combinatievorming bij tenders.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
21 december 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

mr. dr. J. (Joost) Houdijk

mr. dr. J. (Joost) Houdijk

Joost Houdijk is advocaat en counsel bij AKD en gespecialiseerd in Europees en Nederlands mededingingsrecht. Hij adviseert en procedeert over kartels en misbruik van een economische machtspositie. Joost staat bedrijven bij in meldingsprocedures betreffende concentratiecontrole. Hij vertegenwoordigt bedrijven en overheidsorganisaties in procedures bij de Europese Commissie, de Autoriteit Consument en Markt (“ACM”), de Nederlandse rechter en het EU Hof van Justitie. Naast het mededingingsrecht omvat het werkterrein van Joost het EU-vrijverkeersrecht, het EU-vervoersrecht en het consumentenbeschermingsrecht. Joost is ook specialist op het gebied van buitenlandse directe investeringsregels (“FDI”), met name met betrekking tot de Benelux-landen.

Joost geeft regelmatig lezingen aan universiteiten en particuliere onderwijsinstellingen. Hij publiceerde meer dan 100 artikelen en annotaties in meer dan 25 verschillende tijdschriften en andere juridische bronnen. Joost schrijft ook boek- en seriebijdragen. In 2009 promoveerde hij op een proefschrift over publieke belangen in het mededingingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Joost is lid van de redactie van het meertalige academische tijdschrift DAOR dat het hele gebied van het economisch en ondernemingsrecht in de Benelux bestrijkt.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Aansprakelijkheidsrecht in de Ondernemingsrechtpraktijk

Online
Vroegboekkorting

Ontslag van de statutair bestuurder

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass Opvolging Familiebedrijf

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De Koopovereenkomst

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling