Het fusie- en overnameproces in de praktijk (verdiept)

“Met deze complete cursus krijgt u gedegen juridische kennis en praktische oplossingen voor uw M&A-praktijk”

Datum Do 2 nov 2023
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten mr. R. (Remie) Huijs, mr. T. (Thijs) Verstraten
Prijs € 549,- (Online) Excl. BTW
€ 599,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

In deze cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan het traject van fusies en overnames. Zo wordt er aandacht besteed aan de juridische techniek met betrekking tot de bedrijfsfusie, de aandelenfusie en de juridische fusie, waarbij nauwkeurig wordt gekeken naar de acterende partijen in het proces en de voetangels en klemmen die vanuit het juridisch perspectief aan de orde zijn. Daarnaast passeren de praktische aspecten de revue bezien vanuit het contractenrecht. De overnameovereenkomst wordt vanuit alle kanten bezien, waarbij gebruikelijke contractuele bepalingen worden besproken en tegen het licht worden gehouden. Verder zal ook worden stilgestaan bij waarderings- en prijsmechanismen (locked box en closing accounts) en de contractuele vastlegging daarvan. De behandeling van garanties en vrijwaringen en de zekerheden komen ook uitvoerig aan bod. Tenslotte wordt aandacht besteed aan de afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst. Kortom, er valt veel te bespreken bij deze complete behandeling van het overnameproces.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 599,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en hapjes gedurende de dag zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 549,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
2 november 202309:30 - 16:45 uur

Docenten

mr. R. (Remie) Huijs

mr. R. (Remie) Huijs

Remie Huijs is advocaat sinds 1993. Hij is als partner (M&A/Corporate) verbonden aan Holla Advocaten (Legal & Tax). Remie begeleidt fusies, overnames en het aangaan van samenwerkingsverbanden (joint ventures). Daarnaast treedt hij op in geschillen in de samenwerking waarin aandeelhouders, vennoten, bestuurders en/of commissarissen betrokken zijn.
Remie studeerde rechten aan de Universiteit Tilburg. Hij voltooide onder meer de Grotius specialisatieopleidingen Fusies & Overnames en Corporate Litigation. Remie treedt regelmatig op als gastdocent en is lid van de Vereniging Corporate Litigation. Verder is hij als redacteur verbonden aan het tijdschrift ARO.

mr. T. (Thijs) Verstraten

mr. T. (Thijs) Verstraten

Thijs Verstraten is advocaat M&A bij Lexence in Amsterdam. Hij houdt zich bezig met de ondernemingsrechtelijke transactiepraktijk en adviseert ondernemingen over diverse ondernemingsrechtelijke vraagstukken op het gebied van fusies, overnames en private equity transacties. Hij treedt op voor nationale en internationale ondernemingen.

Thijs is in 2022 genomineerd voor ‘Best Young M&A Lawyer’ door de M&A Community.

Hij studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook heeft Thijs een half jaar in de Verenigde Staten gestudeerd. Hij voltooide in 2022 de Leergang Mergers & Acquisitions van de VU Law Academy.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Online
Vroegboekkorting

WWFT, AVG en de UBO-registers: toepassing in de praktijk

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Dividendbeleid bij BV en NV

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Jaarrekening-analyse voor juristen (vervolg-cursus)

Online
Vroegboekkorting

M&A en Privacy

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling