Jaarrekening-analyse voor juristen (vervolg-cursus)

“een must voor iedere jurist”

Datum Di 12 dec 2023
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Dr. mr. J. (Jurriën) van der Heijden RA
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Als jurist zult u zich met name bezig houden met het analyseren en toepassen van wet- en regelgeving en rechtsregels uit de jurisprudentie. Daarbij kan het voor u, bijvoorbeeld als advocaat of notaris, van belang zijn dat u ook kennis hebt over jaarrekeningen.

Als deelnemer aan deze volgcursus hebt u al enige kennis van het jaarrekeningenrecht en hebt u ook al wat ervaring opgedaan met het gebruik van jaarrekeningen. Indien u er in dit verband behoefte aan hebt zaken weer eens op een rijtje te zetten of om wat meer verdieping bij bepaalde onderwerpen te krijgen, kan deze cursus interessant voor u zijn. U wordt van harte uitgenodigd uw vragen uit de praktijk tijdens de cursus in te brengen.

In deze interactieve vervolgcursus krijgt u in vogelvlucht een overzicht van de pijlers van de jaarrekening en het jaarrekeningenrecht. Daarbij volgt een verdieping over belangrijke posten op de balans en winst- en verliesrekening. Vervolgens wordt ingegaan op de geconsolideerde jaarrekening van groepsmaatschappijen en wordt bijvoorbeeld de vraag gesteld wanneer uitkering van winst verantwoord is. Tijdens de cursus passeren verschillende categorieën van jaarrekeningen de revue, alsmede de wet- en regelgeving jaarrekeningen waaraan moet worden voldaan.

Na het volgen van deze vervolgcursus kunt u met een overzicht van de pijlers van de jaarrekening en verdiepte kennis en begrip de volgende dag direct aan de slag.

Noot: op 30 november 2023 is de opstap-cursus ‘jaarrekening-analyse voor juristen’ ingepland (u kunt beide cursussen ook apart volgen).

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

 

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

 

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
12 december 202313:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Dr. mr. J. (Jurriën) van der Heijden RA

Dr. mr. J. (Jurriën) van der Heijden RA

Jurriën van der Heijden studeerde fiscale economie, fiscaal recht en accountancy. Sinds 1990 is hij werkzaam bij het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst. Van 1999 tot en met 2003 was hij tevens werkzaam als universtair docent aan de Universiteit Leiden. In 2006 promoveerde hij op het onderwerp Winstrealisatie bij onderhanden werk volgens goed koopmansgebruik. Jurriën is tevens verbonden aan Nyenrode Business University.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Online
Vroegboekkorting

Intervisie voor advocaten

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten AVG en UAVG

Online
Vroegboekkorting

Compliance en Audit

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling