Juridische aspecten van de nieuwe Omgevingswet

“Nieuwe wetgeving op komst!”

Datum Ma 20 nov 2023
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Online
Docenten Prof. mr. K.J. (Kars) de Graaf, Prof. mr. H.D. (Hanna) Tolsma
Prijs € 499,- € 425,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 425,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 6 november 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 499,- (excl. btw)

Algemene informatie

De Omgevingswet brengt een geheel nieuwe structuur tot stand voor het Nederlandse omgevingsrecht. 26 bestaande wetten over onder meer milieu, ruimtelijke ordening, natuur, water en bouwen worden teruggebracht naar één wet. Hoe ziet het nieuwe stelsel van omgevingsrecht er uit? Welke juridische normen zijn van toepassing op de meest relevante instrumenten voor de uitdagingen in de fysieke leefomgeving? Naast die algemene aspecten, biedt deze cursus inzicht in kennis van de reikwijdte, de functies en de mogelijkheden van het nieuwe omgevingsplan en in de regulering van activiteiten onder de Omgevingswet door algemene regels en/of vergunningplichten, zoals de omgevingsvergunning voor de mba, de opa en de bouwactiviteit. Uiteraard is er ook aandacht voor formele, procedurele aspecten en wordt ingegaan op het overgangsrecht (incl. bruidsschat). 

Programma

DatumTijd
20 november 202309:30 - 16:45 uur

Docenten

Prof. mr. K.J. (Kars) de Graaf

Prof. mr. K.J. (Kars) de Graaf

Prof. De Graaf is als hoogleraar Bestuursrecht en duurzaamheid verbonden aan de Vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verricht onderzoek naar, publiceert over en is geïnteresseerd in het omgevingsrecht en het algemene bestuurs(proces)recht. Hij is rechter-plaatsvervanger, voorzitter van de VMR (Vereniging voor Milieurecht) en maakt deel uit van de redacties van het Tijdschrift voor Omgevingsrecht (TO) en van de Review of European Administrative Law (REALaw). Zie verder www.rug.nl/staff/k.j.de.graaf

Prof. mr. H.D. (Hanna) Tolsma

Prof. mr. H.D. (Hanna) Tolsma

Prof. Tolsma is als hoogleraar Besluitvorming en rechtsbescherming in het omgevingsrecht verbonden aan de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Het algemeen bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht heeft haar belangstelling. Zij is rechter-plaatsvervanger en lid en plaatsvervangend voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van het ministerie VWS. Ook is zij vaste annotator en redactielid van het tijdschrift Administratiefrechtelijke beslissingen (AB), één van de belangrijkste jurisprudentietijdschriften op het gebied van het bestuursrecht. Zie verder https://www.rug.nl/staff/h.d.tolsma/

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6
Fysiek + Online

Actualiteiten Bestuurs(proces)recht

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Bouwrecht

Online

Actualiteiten Bouwrecht

Fysiek + Online

Natrekking en het doorbreken daarvan

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling