Masterclass Huwelijksvermogensrecht

Datum Do 2 nov 2023
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Het huwelijksvermogensrecht blijft steeds in beweging. Bekend zijn bijvoorbeeld de arresten van de Hoge Raad van 2019 over de vergoedingsrechten bij gehuwden en samenwoners, maar ook over verknochtheid heeft de Hoge Raad recent weer zijn licht laten schijnen. Een belangrijk rechtsgeschil is de omvang en samenstelling van de te verdelen ontbonden huwelijksgemeenschap.

Ook de verrekenbedingen blijven aanleiding voor rechtspraak en rechtsvragen. De bewijslastverdeling van art.1:141 lid 3 BW; is een finaal verrekenbeding dat werkt bij overlijden een quasi-legaat? De afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden geeft problemen.

Hoe zit het met huwelijkse voorwaarden waarbij een beperkte gemeenschap van één of enkele goederen wordt overeengekomen?

Wat is de verhouding tussen verrekenen en verdelen? Hoe moet worden omgegaan met vermogensverschuivingen tijdens het huwelijk en samenwoning?

Hoe gaat de lagere rechter om met de rechtsvragen ontstaan door de Wet beperking wettelijke gemeenschap van goederen?

Natuurlijk wordt aandacht besteed aan de recente rechtspraak op de rechtsgebieden:

  • Omvang en samenstelling huwelijksgemeenschap
  • Verdelen
  • Afwikkeling van huwelijkse voorwaarden
  • Verrekenen
  • Vergoedingsvorderingen

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

 

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

 

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
2 november 202313:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Fons Stollenwerck is sinds zijn afstuderen en promoveren werkzaam geweest als rechter bij de rechtbank Arnhem en als notaris bij verschillende kantoren. Na zijn vertrek bij de rechtbank Arnhem werd hij raadsheer- plaatsvervanger bij het Gerechtshof te ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij tevens als raadsheer verbonden aan het Gerechtshof Amsterdam (Notariskamer). Hij is sinds juni 2008 voorzitter van het bestuur van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap en van het Pitlo Fonds. Hij is verder (hoofd)redacteur van enkele tijdschriften, lid Wetenschappelijke Advies Raad (WAR) van EPN en hoofddocent van de EPN/Grotius opleiding Estate Planning. Verder is hij counsel bij SmeetsGijbels Advocaten en emeritus hoogleraar bij de VU Amsterdam.

Fons is gespecialiseerd in het relatievermogensrecht, erfrecht en notarieel tuchtrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Testeren met de gebroeders Schols

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass ‘Rondom de Legitieme’

Fysiek
Vroegboekkorting

Huiselijk geweld in het Familierecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling