Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer u terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site u het meest interessant en nuttig vindt.
Introductiekorting: Introduceer een contact uit uw netwerk en ontvang beiden 10% korting per succesvolle introductie.
Algemene informatie
Het huwelijksvermogensrecht blijft steeds in beweging. Bekend zijn bijvoorbeeld de arresten van de Hoge Raad van 2019 over de vergoedingsrechten bij gehuwden en samenwoners, maar ook over verknochtheid heeft de Hoge Raad recent weer zijn licht laten schijnen. Een belangrijk rechtsgeschil is de omvang en samenstelling van de te verdelen ontbonden huwelijksgemeenschap.
Ook de verrekenbedingen blijven aanleiding voor rechtspraak en rechtsvragen. De bewijslastverdeling van art.1:141 lid 3 BW; is een finaal verrekenbeding dat werkt bij overlijden een quasi-legaat? De afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden geeft problemen.
Hoe zit het met huwelijkse voorwaarden waarbij een beperkte gemeenschap van één of enkele goederen wordt overeengekomen?
Wat is de verhouding tussen verrekenen en verdelen? Hoe moet worden omgegaan met vermogensverschuivingen tijdens het huwelijk en samenwoning?
Hoe gaat de lagere rechter om met de rechtsvragen ontstaan door de Wet beperking wettelijke gemeenschap van goederen?
Natuurlijk wordt aandacht besteed aan de recente rechtspraak op de rechtsgebieden:
- Omvang en samenstelling huwelijksgemeenschap
- Verdelen
- Afwikkeling van huwelijkse voorwaarden
- Verrekenen
- Vergoedingsvorderingen
Prijs en locatie
Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.
Fysieke deelname
De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.
Online deelname
De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.
Programma
Datum | Tijd |
---|---|
2 november 2023 | 13:30 - 18:00 uur |
Cursustijd is inclusief half uur pauze.
Docenten
Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck
Fons Stollenwerck is sinds zijn afstuderen en promoveren werkzaam geweest als rechter bij de rechtbank Arnhem en als notaris bij verschillende kantoren. Na zijn vertrek bij de rechtbank Arnhem werd hij raadsheer- plaatsvervanger bij het Gerechtshof te ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij tevens als raadsheer verbonden aan het Gerechtshof Amsterdam (Notariskamer). Hij is sinds juni 2008 voorzitter van het bestuur van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap en van het Pitlo Fonds. Hij is verder (hoofd)redacteur van enkele tijdschriften, lid Wetenschappelijke Advies Raad (WAR) van EPN en hoofddocent van de EPN/Grotius opleiding Estate Planning. Verder is hij counsel bij SmeetsGijbels Advocaten en emeritus hoogleraar bij de VU Amsterdam.
Fons is gespecialiseerd in het relatievermogensrecht, erfrecht en notarieel tuchtrecht.
Ervaringen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.
Review plaatsen