De beperkte gemeenschap van goederen: toepassing van het nieuwe stelsel in geval van echtscheiding

“veelgevraagde cursus”

Datum Ma 11 nov 2024
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam)
Docent Mr. dr. B. (Bart) Breederveld
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 335,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 335,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 22 oktober 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 22 oktober 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

De verdeling van een beperkte gemeenschap van goederen (naast de algehele gemeenschap) komt in toenemende mate aan de orde. En daarmee ook toepassing van de regels over zaaksvervanging en vergoedingsrechten. Alvorens bij echtscheiding tot verdeling te komen zal eerst een classificatie moeten plaatsvinden welke goederen voor verdeling in aanmerking komen en welke schulden gemeenschapsschulden zijn. In de praktijk zijn vragen ontstaan over de gevolgen voor het voorhuwelijks vermogen na aanvang van het huwelijk, met name betreffende de voorhuwelijkse ongelijke financiering van een gemeenschappelijke woning.  

In deze middagcursus wordt aandacht besteed aan de belangrijkste ontwikkelingen die van belang zijn voor de echtscheidingspraktijk. Naast een overzicht van de wettelijke regeling worden diverse uitspraken behandeld en oplossingen geboden voor zich voordoende geschillen.

Cursusprogramma

12.30 – 13.00             inloop

13.00 – 15.00            

-Wettelijke regeling titel 7 Boek 1 BW

-Privé / gemeenschap

-Zaaksvervanging

-Vergoedingsrechten

-Schulden hoofdelijkheid en draagplicht

15.00 – 15.15             korte pauze

15.15 – 17.15            

-Verdelingsgeschillen

-Voorhuwelijks vermogen

-Vergoedingsrechten

-Behandeling rechtspraak

-Uitwerking casus

Gedurende de cursus is er voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen vragen.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
11 november 202413:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. dr. B. (Bart) Breederveld

Mr. dr. B. (Bart) Breederveld

Bart Breederveld is advocaat bij Rensen advocaten en houdt zich met name bezig met advisering en procederen op het terrein van het afwikkelen van vermogen na scheiding en na overlijden. Hij is voorts als docent verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en doceert daar diverse vermogensrechtelijke vakken, waaronder het huwelijksvermogensrecht in het kader van het verdiepingsvak “Echtscheiding en haar gevolgen”. Daarnaast is hij Raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag. Hij publiceert regelmatig in diverse tijdschriften.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Basiscursus IPR Familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Vergoedingsrechten bij gehuwden en samenlevers

Fysiek
Vroegboekkorting

Huiselijk geweld in het Familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten verdelen en verrekenen bij echtscheiding

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling