Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer u terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site u het meest interessant en nuttig vindt.
Algemene informatie
Opname 5 april 2023
Het huurrecht is voortdurend in beweging en actuele rechtspraak blijft van belang. Tijdens deze cursus komt de laatste stand van zaken aan bod bij het huurrecht bedrijfsruimte en het huurrecht woonruimte.
De Wet Doorstroom Huurmarkt heeft veel onrust veroorzaakt en ook op andere gebieden binnen het huurrecht woonruimte is veel aan de hand. Sociale verhuur zit in de knel en de vraag is of er voldoende doorstroom is. Wet- en regelgeving heeft steeds meer moeite om marktwerking in toom te houden. Dit zien we terug in de laatste rechtspraak die centraal staat bij deze cursus. Hoe gaan de wetgever en de rechterlijke macht hiermee om? De rechtspraak is voor een deel Corona gerelateerd. Vragen die aan de orde komen zijn: wat zijn de implicaties van de uitspraak van de Hoge Raad van 24 december 2021 voor de praktijk? Wat betekent de Coronapandemie voor de huurder van woonruimte en in welke mate kan Corona tot huurprijsverlaging leiden bij bedrijfsruimte. Ook wordt ingegaan op de vraag hoe de investeringen om het energie label C te bemachtigen worden verdeeld over de huurder en verhuurder van kantoorruimte.
In tijden van grote vraag naar bedrijfsruimte speelt huurbescherming een grote rol. Met de opkomst van webwinkels en het gewijzigde winkelklimaat wijzigen de verhoudingen zich. Huurders willen meer flexibiliteit. Verhuurders willen goede huurders koste wat kost behouden. De druk op de toplocaties loopt verder op. Tijdens deze cursus wordt de laatste jurisprudentie uitvoerig behandeld. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ook worden praktische tips gegeven aan de hand van de laatste rechtspraak. Daarnaast komen huurprijswijzigingen aan bod, huurbeëindiging, de indeplaatsstellingsregeling en de toepassing van de wettelijke gebrekenregeling bij bedrijfsruimte.
Deze cursus is een aanrader voor iedereen die volledig op de hoogte wil zijn van de laatste stand van zaken.
Spelregels
Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.
Docenten
mr. dr. G. (Govert) Kerpestein
Govert Kerpestein (Vlissingen, 1964) is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sedert 1992 advocaat, gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte. In 2005 is hij gepromoveerd op de nieuwe huurwetgeving. Zijn dissertatie “Huur en verhuur van bedrijfsruimte” is een kritische beschouwing op de in 2003 in werking getreden huurwetgeving. In augustus 2019 is de 7e editie verschenen van zijn handboek “Huurrecht bedrijfsruimte” (SDU Uitgevers). Daarnaast is hij redacteur van “Commentaar Huurrecht” (SDU Uitgevers). Govert Kerpestein, tegenwoordig een huurrechtspecialist en geen advocaat meer, is bekend door zijn gastcolleges, postdoctorale cursussen en studiedagen die hij door het hele land verzorgt.
Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed promoveerde in 1987 op het onderwerp ‘reële executie in het privaatrecht’. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2002 hoogleraar executie- en beslagrecht. Daarnaast is hij onder meer raadsheer-plaatsvervanger in Amsterdam en Leeuwarden en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Procespraktijk.
Ervaringen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.
Review plaatsen
Review plaatsen
Inschrijven
U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.