Huiselijk geweld in de familierechtpraktijk

PO/PE Punten 4
Docenten Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks, Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder
Prijs € 259,-

Algemene informatie

Opname 17 november 2022

Huiselijk geweld is een wijdverbreid probleem dat in diverse verschijningsvormen in alle lagen van de bevolking voorkomt.

Een familierechtadvocaat of -mediator wordt in de praktijk regelmatig geconfronteerd met cliënten die vertellen slachtoffer te zijn van huiselijk geweld of die daar juist van beschuldigd worden.

Huiselijk geweld in het familierecht is een complex onderwerp: een juiste aanpak is van groot belang voor een goede afloop van de zaak.

In deze nieuwe, actuele, cursus bespreken advocaten mr. drs. Ariane Hendriks en mr. drs. Ingrid Vledder onder meer de volgende vragen: 

  1. Welke rol spelen politie, Veilig Thuis, Raad, Jeugdbescherming, en organisaties als Blijf, en hoe benader je dergelijke instanties als advocaat het beste?
  2. Wat doe je met zaken zonder feitelijk bewijs?
  3. Hoe begeleid je cliënten die gezamenlijk ouderschap vorm moeten geven na (een beschuldiging van) huiselijk geweld?

Op deze en andere vragen wordt in deze cursus uitgebreid ingegaan. De insteek van de cursus is praktisch: u kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. 

Deze cursus is bestemd voor: advocaten, mediators en andere geinteresseerde juristen 

Programma:

– Inleiding huiselijk geweld – wat is het, hoe vaak komt het voor, statistieken;
– Huiselijk geweld in de familierechtpraktijk – scheidingen, omgang/gezagzaken, OTS/uithuisplaatsingen;
– Welke rol spelen politie, Veilig Thuis, Raad, Jeugdbescherming, en organisaties als Blijf?;
– Hoe ga je als advocaat op een juiste manier om met zaken waarin er sprake is van (een beschuldiging van) huiselijk geweld – belang van goede advisering en tactische aanpak;
– Gezamenlijk ouderschap na huiselijk geweld – een complex spanningsveld;
– Een cliënt(e) met PTSS? Do’s en don’ts;
– Actuele jurisprudentie – meer nadruk op veiligheid? Het Verdrag van Istanbul biedt kansen!

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks

Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks

Ariane Hendriks is cultuurwetenschapper en jurist. Zij is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder

Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder

Ingrid Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4

M&A documentatie in vogelvlucht

mr. M. (Michiel) Martin

Turboliquidaties anno 2024

mr. S. (Samantha) Renssen

Insolventie en Huur

mr. B.J. (Bruno) Tideman

Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling