Actualiteiten AVG en UAVG

“kort en krachtig alle recente highlights op een rij en voorzien van een praktische duiding”

 

Datum Do 14 nov 2024
Tijd 12:00 - 14:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docent Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt
Prijs € 179,- € 149,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 149,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 24 oktober 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 179,- (excl. btw)

Algemene informatie

Steeds vaker leggen privacytoezichthouders boetes op wegens schendingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo zijn Whatsapp, Meta en Amazon door de Ierse en de Luxemburgse toezichthouder geconfronteerd met boetes van honderden miljoenen euros. Maar ook dichterbij huis zien we dat de Autoriteit Persoonsgegevens niet stilzit: zo werden in 2022 onder meer de Belastingdienst en DPG Media met (hoge) boetes geconfronteerd. Daarnaast worden diverse massaschadeclaimprocedures gevoerd tegen onder meer Facebook, Twitter en TikTok.

De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Zo wordt de Verzamelwet gegevensbescherming momenteel behandeld door de Tweede Kamer en zette het Hof van Justitie EU een streep door de publieke toegankelijkheid van het UBO-register. Ook ligt er een concept-adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie voor het EU-US Data Privacy Framework, de ‘opvolger’ van het EU/US Privacy Shield. Daarnaast worden we regelmatig geconfronteerd met ernstige datalekken, die ook weer tot massaschadeclaims leiden.

Tijdens deze cursus gaat de docent in op deze en andere actuele ontwikkelingen.

Programma

DatumTijd
14 november 202412:00 - 14:00 uur

Docenten

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Friederike van der Jagt is advocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij werkte eerder als privacyrechtadvocaat bij de advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe en in het bedrijfsleven als Senior Legal Counsel Privacy bij een internationaal beveiligingssoftwarebedrijf. Friederike publiceert en spreekt geregeld over privacygerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens en auteur van de Kluwer Themapagina AVG. Verder is zij voorzitter van de Stichting Take Back Your Privacy, bestuurslid van de Nederlandse Juristen-Vereniging en plaatsvervangend lid van het Hof van Discipline. Daarnaast is zij hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Voorts is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

2
Online
Vroegboekkorting

M&A en Privacy

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Effectief communiceren bij conflicten

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Fysiek
Vroegboekkorting

Meesterlijk Schrijven

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling