De beperkte gemeenschap van goederen bij scheiding

“veelgevraagde cursus”

Datum Wo 5 apr 2023
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Mr. dr. B. (Bart) Breederveld
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Ins en outs (van de rechtspraak) van de beperkte gemeenschap van goederen bij scheiding

Met de invoering (met ingang van 1 januari 2018) van de beperkte gemeenschap van goederen als hoofdstelsel voor diegenen die nadien zijn gehuwd gelden er nieuwe regels. De eerste zaken beginnen te komen van echtgenoten die onder het nieuwe stelsel zijn gehuwd en nu (al) gaan scheiden. Advocaten, notarissen en mediators worden daarbij geconfronteerd met vragen over de gevolgen van dit nieuwe stelsel.

Bij de vermogensrechtelijke afwikkeling dient voortaan beoordeeld te worden welke goederen en schulden deel uitmaken van de beperkte gemeenschap van goederen en moeten worden verdeeld en welke niet. Daarbij doen zich vragen voor betreffende zaaksvervanging en vergoedingsrechten. Ook vragen betreffende de saldi van de voorhuwelijkse bankrekeningen, de en/of rekening en de betalingen die tijdens het huwelijk zijn gedaan, alsmede de (gelijke?) draagplicht van de schulden roepen de nodige vragen op.

Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan recente rechtspraak die, zowel voor de algehele gemeenschap van goederen als voor de beperkte gemeenschap van goederen, van belang is.

In deze cursus komen aan de orde:

  • De nieuwe regels over goederen en schulden van de beperkte gemeenschap van goederen
  • Zaaksvervanging en vergoedingsrechten
  • Erfenissen en giften en de gevolgen ervan
  • Schulden en de draagplicht ervan
  • Banksaldi en verdeling
  • Rechtspraak
  • Casuïstiek

Gedurende de cursus is er voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen vragen.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
5 april 202313:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. dr. B. (Bart) Breederveld

Mr. dr. B. (Bart) Breederveld

Bart Breederveld is advocaat bij Rensen advocaten en houdt zich met name bezig met advisering en procederen op het terrein van het afwikkelen van vermogen na scheiding en na overlijden. Hij is voorts als docent verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en doceert daar diverse vermogensrechtelijke vakken, waaronder het huwelijksvermogensrecht in het kader van het verdiepingsvak “Echtscheiding en haar gevolgen”. Daarnaast is hij Raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag. Hij publiceert regelmatig in diverse tijdschriften.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass ‘Rondom de Tweetrapsmaking’

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass Opvolging Familiebedrijf

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Certificering van aandelen

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling