Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer u terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site u het meest interessant en nuttig vindt.
Algemene informatie
Huiselijk geweld is een wijdverbreid probleem dat in diverse verschijningsvormen in alle lagen van de bevolking voorkomt.
Een familierechtadvocaat of -mediator wordt in de praktijk regelmatig geconfronteerd met cliënten die vertellen slachtoffer te zijn van huiselijk geweld of die daar juist van beschuldigd worden.
Huiselijk geweld in het familierecht is een complex onderwerp: een juiste aanpak is van groot belang voor een goede afloop van de zaak.
In deze nieuwe, actuele, cursus bespreken advocaten mr. drs. Ariane Hendriks en mr. drs. Ingrid Vledder onder meer de volgende vragen:
- Welke rol spelen politie, Veilig Thuis, Raad, Jeugdbescherming, en organisaties als Blijf, en hoe benader je dergelijke instanties als advocaat het beste?
- Wat doe je met zaken zonder feitelijk bewijs?
- Hoe begeleid je cliënten die gezamenlijk ouderschap vorm moeten geven na (een beschuldiging van) huiselijk geweld?
Op deze en andere vragen wordt in deze cursus uitgebreid ingegaan. De insteek van de cursus is praktisch: u kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Derhalve heeft fysieke deelname aan de cursus de voorkeur.
Deze cursus is bestemd voor: advocaten, mediators en andere geinteresseerde juristen
Programma:
– Inleiding huiselijk geweld – wat is het, hoe vaak komt het voor, statistieken;
– Huiselijk geweld in de familierechtpraktijk – scheidingen, omgang/gezagzaken, OTS/uithuisplaatsingen;
– Welke rol spelen politie, Veilig Thuis, Raad, Jeugdbescherming, en organisaties als Blijf?;
– Hoe ga je als advocaat op een juiste manier om met zaken waarin er sprake is van (een beschuldiging van) huiselijk geweld – belang van goede advisering en tactische aanpak;
– Gezamenlijk ouderschap na huiselijk geweld – een complex spanningsveld;
– Een cliënt(e) met PTSS? Do’s en don’ts;
– Actuele jurisprudentie – meer nadruk op veiligheid? Het Verdrag van Istanbul biedt kansen!
Prijs en locatie
Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.
Fysieke deelname
De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.
Online deelname
De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. BTW.
Programma
Datum | Tijd |
---|---|
17 november 2022 | 13:30 - 18:00 uur |
Cursustijd is inclusief half uur pauze.
Docenten
Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder
Ingrid Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.
Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks
Ariane Hendriks is cultuurwetenschapper en jurist. Zij is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.
Ervaringen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.
Review plaatsen