Integriteitsbeleid en gedragscode voor het advocatenkantoor

Datum Ma 17 okt 2022
Tijd 12:00 - 14:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docenten Mr. B. (Bas) Martens, Mr. S. (Suzanne) Hendrickx
Prijs € 179,- Excl. BTW

Algemene informatie

Het advocatenkantoor: een dynamisch en snel veranderende werkomgeving. Daar waar het ene jaar de nadruk vanuit de toezichthouder ligt op kennis en inhoudelijke kwaliteit, ligt een jaar later de focus op integriteit en inclusiviteit. Na enkele schandalen die breed zijn uitgemeten in de pers, wordt inmiddels van een advocatenkantoor verwacht dat er is nagedacht over integriteit, hetgeen moet blijken uit beleid op dat gebied. Maar wat staat er in dit beleid en welke onderwerpen wil het bestuur geregeld hebben? En wat is het verschil tussen een gedragscode en integriteitsbeleid? 

Tijdens deze cursus komen de verschillende onderwerpen van integriteitsbeleid aan de orde. Een deel van wat er in het integriteitsbeleid moet staan, is al voorgeschreven in de Advocatenwet, de Voda, de Gedragsregels en de Wwft. Zo wordt de financiële integriteit uitgebreid behandeld, maar ook de wijze waarop advocaten hun zaken behandelen en met collega’s omgaan. Een ander onderwerp betreft de bevordering van een veilige werkomgeving op het advocatenkantoor. Er wordt ook ingegaan op onderwerpen waarvan de docenten denken dat deze in de komende jaren op de agenda van toezichthouders komen te staan. Daarnaast wordt de aanzet gegeven voor het opstellen van een gedragscode en wordt aandacht besteed aan de wijze waarop dergelijk beleid in een kantoor kan worden ingevoerd en verankerd.

De cursus is ontwikkeld voor advocaten, bestuurders van advocatenkantoren en compliance-officers bij advocatenkantoren. 

De cursus duurt twee uur.  De docenten wisselen kennisdeling af met de behandeling van voorbeelden en het stellen én beantwoorden van praktijkvragen. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen of het voorleggen van problemen.  

Programma

DatumTijd
17 oktober 202212:00 - 14:00 uur

Docenten

Mr. B. (Bas) Martens

Mr. B. (Bas) Martens

Bas Martens is strafrechtadvocaat bij Delissen Martens advocaten in Den Haag en oud-deken van de Haagse Orde van Advocaten. Hij is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving en het gedragsrecht voor advocaten. Bas adviseert en begeleidt advocaten op het gebied van hun kantoororganisatie en bij tuchtrechtelijke, bestuursrechtelijke en strafrechtelijke problemen. Hij geeft leiding aan de secties Strafrecht en Militair recht van Delissen Martens Advocaten Belastingadviseurs Mediation in Den Haag. In de samenwerking met Suzanne Hendrickx adviseert hij advocatenkantoren bij het opzetten van hun risicomanagement, compliance-en audit structuur.

Mr. S. (Suzanne) Hendrickx

Mr. S. (Suzanne) Hendrickx

Suzanne Hendrickx is advocaat/partner bij Advius in Den Haag en interim compliance officer. Suzanne is voorts docent op het gebied van compliance, Wwft, tucht- en gedragsrecht. Zij verzorgt opleidingen bij cursusinstituten, advocatenkantoren, ordes van advocaten en juridische verenigingen. Suzanne is jarenlang advocaat/stafjurist bij de Haagse Orde van Advocaten geweest en behandelde in die functie de zwaardere toezichtgevallen. Zij werkt met Bas Martens samen in het initiatief Advius, compliance en advies voor advocatenkantoren

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

2
Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Online
Vroegboekkorting

Compliance en Audit

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Fysiek
Vroegboekkorting

Timemanagement voor juristen

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling