Juridische aspecten van de nieuwe Omgevingswet

“Nieuwe wetgeving per 1 januari 2023!”

Datum Wo 9 nov 2022
Tijd 10:00 - 17:15u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. mr. K.J. (Kars) de Graaf, Prof. mr. H.D. (Hanna) Tolsma
Prijs € 499,- (Online) Excl. BTW
€ 559,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

De Omgevingswet brengt een geheel nieuwe structuur tot stand voor het Nederlandse omgevingsrecht. 26 bestaande wetten over onder meer milieu, ruimtelijke ordening, natuur, water en bouwen worden teruggebracht naar één wet. Hoe ziet het nieuwe stelsel van omgevingsrecht er uit? Welke juridische normen zijn van toepassing op de meest relevante instrumenten voor de uitdagingen in de fysieke leefomgeving? Naast die algemene aspecten, biedt deze cursus inzicht in kennis van de reikwijdte, de functies en de mogelijkheden van het nieuwe omgevingsplan en in de regulering van activiteiten onder de Omgevingswet door algemene regels en/of vergunningplichten, zoals de omgevingsvergunning voor de mba, de opa en de bouwactiviteit. Uiteraard is er ook aandacht voor formele, procedurele aspecten en wordt ingegaan op het overgangsrecht (incl. bruidsschat). 

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 559,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Lunch en snacks zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 499,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
9 november 202210:00 - 17:15 uur

Programma volgt nog

Docenten

Prof. mr. K.J. (Kars) de Graaf

Prof. mr. K.J. (Kars) de Graaf

Prof. De Graaf is als hoogleraar Bestuursrecht en duurzaamheid verbonden aan de Vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verricht onderzoek naar, publiceert over en is geïnteresseerd in het omgevingsrecht en het algemene bestuurs(proces)recht. Hij is rechter-plaatsvervanger, voorzitter van de VMR (Vereniging voor Milieurecht) en maakt deel uit van de redacties van het Tijdschrift voor Omgevingsrecht (TO) en van de Review of European Administrative Law (REALaw). Zie verder www.rug.nl/staff/k.j.de.graaf

Prof. mr. H.D. (Hanna) Tolsma

Prof. mr. H.D. (Hanna) Tolsma

Prof. Tolsma is als hoogleraar Besluitvorming en rechtsbescherming in het omgevingsrecht verbonden aan de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Het algemeen bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht heeft haar belangstelling. Zij is rechter-plaatsvervanger en lid en plaatsvervangend voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van het ministerie VWS. Ook is zij vaste annotator en redactielid van het tijdschrift Administratiefrechtelijke beslissingen (AB), één van de belangrijkste jurisprudentietijdschriften op het gebied van het bestuursrecht. Zie verder https://www.rug.nl/staff/h.d.tolsma/

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5
Vroegboekkorting

Actualiteiten Mededingingsrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Burenrechtelijke grensgeschillen en verjaring

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De Koopovereenkomst

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling