Natrekking en het doorbreken daarvan

“verdiepende actualiteitencursus”

Datum Vr 24 mei 2024
Tijd 14:00 - 17:15u
PO/PE Punten 3
Locatie Atrium Meeting Centre Amsterdam
Docent Prof. mr. P.J. (Pernille) van der Plank
Prijs € 245,- (Online) Excl. BTW
€ 270,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Wie heeft waarvan de eigendom verkregen en wat is de wettelijke grondslag daarvoor? Geschillen omtrent gerechtigdheid tot onroerende zaken komen veelvuldig voor in de praktijk. Worden (duurzame) energiesystemen, productiesystemen, tiny houses, zonnepanelen, gevels of liften nu wel of niet nagetrokken? Het wettelijk systeem is complex en is de laatste decennia nader ingevuld in een veelheid van jurisprudentie.

Wanneer is sprake van natrekking? Wat is de juiste manier om dit te onderbouwen? Hoe kan men een eventuele eigendomsverkrijging juist weerleggen? Kan iets wat los geplaatst is in een gebouw nagetrokken worden door dat gebouw? Is natrekking hetzelfde als bestanddeelvorming? Op welke wijze kan natrekking doorbroken worden? Waarvoor kan men opstalrechten vestigen, en waarvoor niet? In deze verdiepende actualiteitencursus zullen deze vragen uitgebreid aan de orde komen. Tevens zal ingegaan worden op het onderscheid roerend / onroerend, de eigendom van kabels en leidingen, het opstalrecht en mandeligheid, en de invulling van de regels omtrent natrekking in de rechtspraak.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 270,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 245,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
24 mei 202414:00 - 17:15 uur

Cursustijd is inclusief kwartier pauze.

Docenten

Prof. mr. P.J. (Pernille) van der Plank

Prof. mr. P.J. (Pernille) van der Plank

Pernille van der Plank is hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Goederenrecht en Duurzaamheid aan de Open Universiteit. Haar onderzoek richt zich op vastgoedrechtelijke vraagstukken bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zij promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een proefschrift over natrekking door onroerende zaken. Zij is tevens als adviseur Real Estate verbonden aan Houthoff.

Pernille studeerde Notarieel Recht en Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

3
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Concernfinanciering, parallel debt, hoofdelijkheid, borgtocht, subrogatie, 403-verklaring

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Aansprakelijkheidsrecht in de Ondernemingsrechtpraktijk

Online
Vroegboekkorting

Insolventie en Huur

Online
Vroegboekkorting

Gewijzigde wetgeving huurrecht woonruimte

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling