Onrechtmatige daad in het ondernemingsrecht

Datum Di 4 okt 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Het meest relevant voor de praktijk van het Aansprakelijkheidsrecht zijn de vraagstukken naar onrechtmatigheid en de gevolgen die daaraan verbonden kunnen zijn. Een zeer moeilijk terrein is het alloceren van de schadegevolgen aan het (vermeende) onrechtmatig handelen. Met name concrete toepassing hiervan in de praktijk is lastig. Met arresten over de omkeringsregel, over relativiteit en causaliteit alsmede ook over de voordeelstoerekening, heeft de Hoge Raad in de jaren 2019 en 2020 de bakens weer behoorlijk verzet. Tijdens de cursus zal van “algemeen” naar “verdiepend” worden gedoceerd, zodat de generieke thema’s inzichtelijk worden gemaakt voor toepassing op de meer specifieke praktijkthema’s. Hierbij valt na een algemene inleiding te denken aan beroepsaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en de aansprakelijkheid jegens aandeelhouders.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
4 oktober 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. Van Wechem is als adviseur contractenrecht eerst verbonden aan de VU en later aan advocatenkantoor Baker & McKenzie in Amsterdam. Tegenwoordig is hij hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit, Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en zelfstandig adviseur. Ook verzorgt hij in het NJB de kronieken voor het vermogensrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

ESG voor juristen: gepaste zorgvuldigheid en duurzaamheid

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De Koopovereenkomst van aandelen

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling