Verdiepingscursus WOZ: kansen en mogelijkheden voor de dagelijkse praktijk

“Exclusief bij Iuris Legal”

Datum Do 16 mei 2024
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre Amsterdam
Docent A. (Jos) Oosters BSc
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 335,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 335,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 2 mei 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 2 mei 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

Een cursus die speciaal gericht is op het notariaat als doelgroep. Tijdens deze cursus worden de ins- en outs van de Wet WOZ besproken en de consequenties hiervan op de verschillende belastingheffingen. Het doel van de cursus is cursisten kansrijke situaties te laten herkennen zodat ze hun klanten hiermee of zelf kunnen bedienen, of de weg weten naar specialistische kennis kunnen wijzen.

Tijdens de cursus wordt de gedachte achter de Wet WOZ besproken om daarmee inzicht en begrip te creëren in de Woz-waarde en daarmee tegelijkertijd de veel bestaande misvattingen hierover weg te nemen. Na deze cursus is de notaris aan de hand van de Woz-waarde veel beter in staat transactieprijzen van huizen voor de overdrachtsbelasting te duiden, beter instaat bij erflatingen forse besparingen voor klanten te realiseren en ook om soms laag hangend fruit voor teruggave energiebelasting te plukken voor hun klanten.

Tijdens de cursus worden de cursisten hele praktische hands-on tips gegeven om deze doelen te bereiken en zal de cursusleider aan de hand van voorbeelden, websites, jurisprudentie en vragen uit de zaal concrete handvaten voor de dagelijkse praktijk meegeven.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
16 mei 202413:00 - 17:30 uur

Programma:

12.30 – 13.00 uur

Inloop

13.00 – 14.30 uur

Titel Blok I

  • Introductie
  • Wettelijk kader
  • Waardebegrip

14.30 – 14.45

Pauze

14.45 – 16.15

Titel Blok II

  • Rechtsbescherming, bezwaar & beroep.
  • Wozwaarde en erfbelasting
  • Kansen bij samenloop Woz en erfbelasting

16.15 – 16.30

Pauze

16.30 – 17.20

Titel Blok III

  • Praktijkvoorbeelden
  • Energiebelasting
  • Wat verder ter tafel komt

17.20 – 17.30

Afronding en afsluiting

Docenten

A. (Jos) Oosters BSc

A. (Jos) Oosters BSc

Adrianus Oosters, roepnaam Jos, is sinds 1998 werkzaam in de Wet Woz. Hij is met recht een vakidioot te noemen. Begonnen als woz-taxateur woningen, doorgegroeid naar taxateur niet-woningen en incourant vastgoed om daarna als Woz-coördinator bij de gemeente Ede zijn opleiding als fiscaal econoom af te ronden.

Na een korte uitstap in 2007 en 2008 in de accountancy en de rijksbelastingdienst richtte hij samen met twee compagnons Woz-Consultants op. Sindsdien staat hij burgers en bedrijven bij in hun streven naar een redelijke Woz-waarde of bij andere geschillen in de lokale heffingen. Sinds 2017 annoteert Jos ook voor de NTFR waarin hij op geheel eigen wijze uitspraken binnen de lokale heffingen van commentaar voorziet.

Met Jos Oosters heeft u een levendige cursusleider die met het hart op de tong en de voeten in de klei u zal meenemen in de wonderlijke Wozwereld.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Fysiek
Vroegboekkorting

Volmacht en (on)middellijke vertegenwoordiging

Online
Vroegboekkorting

Insolventie en Huur

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Vastgoedrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Verdiepingscursus financieringspraktijk

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling