WWFT, AVG en het UBO-register: toepassing in de praktijk

“deze unieke cursus is hoog aangeschreven”

Datum Do 22 jun 2023
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Online
Docenten Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt, Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers
Prijs € 399,- € 349,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 349,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 13 juni 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 399,- (excl. btw)

Algemene informatie

In deze cursus komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) aan bod. De docenten brengen u op de hoogte op welke wijze u uw beleid en werkwijze weer up-to-date kunt brengen. Vanuit een praktische invalshoek zullen de docenten gezamenlijk de belangrijkste aandachtspunten (op een integrale wijze) met u bespreken. Denk daarbij aan de volgende vragen: Hoe lang moet u gegevens bewaren? Hoe lang mag u gegevens bewaren? Welke gegevens mogen bewaard worden en voor wie mogen deze gegevens toegankelijk zijn? In hoeverre mogen gegevens door anderen (cliënt, toezichthouder, Autoriteit Persoonsgegevens, FIU-Nederland) worden ingezien of beschikbaar gesteld? In hoeverre wordt de geheimhoudingsplicht (gerechtvaardigd) doorkruist door de AVG en de WWFT? Ook de invoerring van het UBO-register voor rechtspersonen en ondernemingen en de verhouding tot bescherming van de privacy in relatie tot Europese wetgeving, komt aan de orde.

Tijdens de cursus krijgt u praktische tips en tricks. Er is voldoende ruimte om tijdens de bijeenkomst uw concrete vragen te stellen. De docenten zullen samendoceren, d.w.z. beide docenten zijn aanwezig gedurende de gehele cursus.

Als onderdeel van de cursus ontvangt u WWFT-documentatie die u in uw dagelijkse praktijk kunt gebruiken, waaronder een UBO verklaring, een pseudo-UBO verklaring, een PEP verklaring, en een WWFT stappenplan (in het Nederlands en Engels).

Door het volgen van deze cursus heeft u aan uw wettelijke opleidingsverplichting op grond van de WWFT voldaan.

Programma

DatumTijd
22 juni 202313:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Friederike van der Jagt is advocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij werkte eerder als privacyrechtadvocaat bij de advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe en in het bedrijfsleven als Senior Legal Counsel Privacy bij een internationaal beveiligingssoftwarebedrijf. Friederike publiceert en spreekt geregeld over privacygerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens en auteur van de Kluwer Themapagina AVG. Verder is zij voorzitter van de Stichting Take Back Your Privacy, bestuurslid van de Nederlandse Juristen-Vereniging en plaatsvervangend lid van het Hof van Discipline. Daarnaast is zij hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Voorts is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers is kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek. Daarnaast is zij o.a. Hoogleraar Corporate Compliance & Anti-Money Laundering aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij publiceert regelmatig over de WWFT.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Meesterlijk Schrijven

Online
Vroegboekkorting

WWFT, AVG en het UBO-register: toepassing in de praktijk

Online

Actualiteiten AVG & UAVG

Online

Meldplicht datalekken in de praktijk: tips & tricks

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling