Wwft en de UBO-registers

“voldoe aan uw opleidingsverplichtingen (Wwft, en tevens Ethiek voor het notariaat)”

Datum Ma 23 dec 2024
Tijd 12:00 - 14:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docent Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers
Prijs € 185,- € 169,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 169,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 9 december 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 185,- (excl. btw)

Algemene informatie

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) geldt onder meer voor advocaten, notarissen en fiscalisten. Belangrijkste pijlers van de Wwft zijn het verrichten van cliëntenonderzoek en het melden van ongebruikelijke transacties. Ook moet bijvoorbeeld voldaan worden aan regels voor risicomanagement. Het is derhalve van groot belang dat u de inhoud van de Wwft kent en de voorgeschreven verplichtingen kunt uitvoeren en naleven.

Er zijn op het terrein van de Wwft veel recente wijzigingen die gevolgen hebben voor de uitoefening van uw praktijk. Van nieuwe opleidingseisen voor advocaten en eisen voor het instellen van een compliance officer en auditor tot en met het verwerken van de supranational risk assessment in uw beleid. Op basis van de laatste wijzigingen, is het Wwft 10-stappenplan aangepast. In deze cursus worden onder meer deze wijzigingen besproken. Aan bod komen tevens de volgende onderwerpen: identificatie van cliënten, onderzoek naar uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s) en politiek prominente personen (PEP’s) en inschrijving in het UBO-register, (verplichte) dienstweigering, risicobeleid, het onderzoek naar de herkomst van de middelen, de doorlichtplicht en het herkennen en melden van ongebruikelijke transacties. Deze onderwerpen worden vanuit een praktische invalshoek benaderd en voorzien van concrete voorbeelden voor uw praktijk. Er is ruime gelegenheid vragen te stellen.

Na afloop van de cursus:

  • bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Wwft
  • bent u in staat om te herkennen welke diensten onder de werking van de Wwft vallen
  • kunt u de voorgeschreven verplichtingen onder de Wwft uitvoeren en naleven

Door het volgen van deze cursus voldoet u aan uw opleidingsverplichting op het terrein van de Wwft! Notarissen verkrijgen tevens opleidingspunten op het gebied van Ethiek en Fraudepreventie.

Als onderdeel van de cursus ontvangt u Wwft-documentatie die u in uw dagelijkse praktijk kunt gebruiken, waaronder een UBO-verklaring, een pseudo-UBO verklaring, een PEP-verklaring, en een WWFT-stappenplan.

Deze cursus is ook aan te bevelen indien u geen praktijk voert op het gebied van de Wwft. Uw cliënten kunnen immers met de Wwft te maken hebben. Ook kan de Wwft bijvoorbeeld van toepassing zijn als uw derdengeldrekening wordt gebruikt, omdat het beheer van gelden onder de Wwft valt.

Programma

DatumTijd
23 december 202412:00 - 14:00 uur

Docenten

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers is kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek. Daarnaast is zij o.a. Hoogleraar Corporate Compliance & Anti-Money Laundering aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij publiceert regelmatig over de WWFT.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

2
Fysiek
Vroegboekkorting

Timemanagement voor juristen

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten AVG en UAVG

Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Online
Vroegboekkorting

Legal English

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling